Brann møtte Molde i går, til kamp i den 3dje serierunden. Kampen endte 1-0 til Brann etter mål av Amin Askar. Her er noen løse tanker om kampen..

 • Før kampen så skrøt faktisk Cmore kommentatoren av Brannmatten. I løpet av andre omgang hadde endelig forstått hvor dårlig den egentlig var og klaget på den konstant. Rart at de ikke klarer å se det før, for det klarte de fleste andre..
 • ..og banen var fryktelig. Den fotballen som publikum ønsker, og som NFF ønsker at vi skal lære være barn til å spille, er ikke mulig å spille under disse forholdene. Gjentar meg selv her: Skal vi state serien så tidlig bør alle tippeligabanene legge om til kunstgress. Ønsker selvfølgelig fotballen på gress, men alle som har øyne ser at klimaet i Norge ikke er klar for å starte serien så tidlig som de to siste sesongene.
 • Mange var misfornøyd med Brann sin forestilling etter kampen, men det er jo ett styrketegn å vinne på «dårlige» dager. Forøvrig er jeg uenig i at det var så fryktelig dårlig, for Brann viser gode tendenser og hever seg ganske mye fra andreomgangen mot Rosenborg. Synes Brann viser mye bra, spesielt i 1 omgangen. Mest best av alt så viser de vilje, arbeidsomhet og gir seg ikke selv om de ikke får uttelling. Og banen får ta en stor det av skylden for at lagene spiller som de gjør..
 • Kristoffer Larsen viser utrolig mye bra, selv om medspillerene virker litt fustrert på han av og til. 1 omgagen til Kristoffer var veldig bra. Andreomgangen så falt prestasjonene i takt med at nok kreftene ebbet ut. Skarsfjor er opptatt av å gi denne gutten spilletid, og det er det smarteste man kan gjøre. Vi husker alle hva vi fikk når vi gav Huseklepp tillitt/spilletid. Fra benken på Fyllingen til Alandslaget…
 • Det er jo heller ikke mulig å komme utenom Badji. Badji minner meg stort om Rodolf Austin, både i spillemåte og utseende. Herlig å ha en slik spiller i stallen igjen, for den jobben er utrolig bra for det defensive til Brann. Badji ble, ikke ufortjent, kåret til banenes beste av Stadion publikumet. En utrolig kjekt bekjentskap, som jeg tror får mye spilletid i løpet av sesongen. Men vi må huske at Austin varierte veldig i prestasjonene den første sesongen, og det samme kan vi vente av unge Badji.
 • ..forøvrig så var Songdal spiller Ørjan Hopen ute på twitter i går og skrev så greit: «Hæææ? Såg eg nettopp Badji skyta?? Skaut ikkje ein gang iløpet av sesongen ifjor..»
 • En annen gigant på banen var Piotr leciejewski, som viser seg solid nok en gang. Trekker også fram Zsolt Korcsmár som var tilbake etter skaden han pådro seg på landslaget.
 • Erik Huseklepp viste første tegnene på hva han kan etter han venten hjem fra det store utland. Som vårblomstene som titter fram viser Huseklepp tegn på at noe er i gjære. Gleder meg stort til å se når Huse nærmer seg form igjen!
 • En utrolig deilig seier forøvrig, i en kamp som kunne ha tippet begge veier, og ingen kunne ha sagt noe om endte uavgjort. Men Brann Stadion er vårt fort, og her skal vi vinne!
 • Fredrik Haugen hadde en heller svak kamp sammelignet med Vålerengen kampen, men veldig mange feilpasninger. Jobber bra, men synes det blir for svakt når du står på 3 meter og sentrer rett til motstander. Men prestasjonene hans vil variere også, og det er viktig at han får tillitt uansett.
 • ..Tror ikke Nordkvelle blir lenge i Brann om han ikke får mer tillitt enn han har fått til nå. Nordkvelle er i god form, men sliter med at han er veldig langt bak i rekken med spillere som skal spille på midtbanen til Brann. Men det er jo godt for Brann at de har en sulten benk, med tanke på at sesongen er lang og skadene garantert kommer.
 • Etter kampen snakker Ole Gunnar Solskjær om marginer, som begrunnelse for at det står med 0 poeng etter 3 kamper. Er en grei forklaring det, men er ikke hele sannheten. Hvis vi sammenligner Molde med fjorårets versjon er det veldig stor forskjell. Der Molde tidligere dundrer på, skaper de ikke veldig mye i disse 3 første kampene. Kanskje på tide å pensjonere Magne Hoset?
 • ..som forøvrig er en av de 3 spilleren i Tippeligaen jeg liker minst. Uten at jeg skal dra forklaringen noe lengre enn det.
 • Men Molde kunne ha stukket av med seieren i går HADDE marginene vært med dem. Men baneforholdene er virkelig ikke i fordel av Molde sitt spill, og det er nok en faktor. Men ett dyktig lag tilpasser seg både forhold og motstander, og her er ikke Molde god nok. En typisk kamp der første mål vinner.
 • Kan Molde ta igjen Rosenborg? Ja, 3 kamper av 27 er ikke mye og det er stabiliteten gjennom sesongen kommer til å avgjøre. Men noe må endres i forhold til de 3 første kampene..
 • og når det gjelder til nevnte marginene så er vel det tidligere sagt at ett godt lag nettopp klarer å dra meg seg poengene selv på en «dårlig» dag, noe Molde ikke klarer i dag.
 • Brann viser konturene av noe bra med 6p av 9p mot Molde, Vif og Rbk i seriestarten. Men hvor stabilie blir vi i løpet av sesongen??