Noe er ubalansert og galt i Arsenallaget. Jeg tenker på spillertypene sentralt på midten. Nå synes vel noen at dette kommer på feil tidspunkt, all den tid vi faktisk vant 5-2 på bortebane i helgen. Det skjønner jeg. Seiersrus gjør en ofte blind. Som fotballsupporter vet en at gleden er kortvarig så en kan like godt la den rusbølgen skylle over seg mens en kan. Men jeg mener likevel at noe er galt og at vi over 38 kamper vil betale for det. Et annet lag enn Everton ville utnyttet dette på søndag.

Vi spiller som kjent 3-4-2-1 med to vingbacker. De to skal raide hver sin kant og da de 3 på topp er uten særlige defensive oppgaver er faren og bli tatt på kontra stor. Da trenger en defensive fibre sentralt. Spillere som kan demme opp for kontringer og i beste fall vinne ballen tilbake umiddelbart. Den defensive midtbanen vår er bemannet av Ramsey og Xhaka. Ramsey ligger like høyt i banen som Özil/Sanchez når vi angriper. Ved balltap blir da Xhaka sørgelig alene sentralt. Når han i tillegg er treig, ikke dekker særlig rom og er en medioker ballvinner blir det fritt frem om vi blir brutt. Legg til at Xhaka overraskende ofte er skyld i stygge balltap så har du en mann som er uegnet i rollen sin og en duo som er lett å avsløre.

Mot Everton ble vi altså ikke avslørt og vi scorer 3 mål når Everton ble redusert til 10 mann. 2 av målene var i tillegg fra 89 min og ut så 5-2 ser bedre ut enn det var. Avslørt blir vi nok ikke i majoriteten av kampene heller, men mot god motstand eller der motstanderen tørr å ta kontringene eller utnytte rommene som åpner seg på midten vil det bli baklengs. Gjerne mange baklengs. Om ikke noe gjøres.

I dagens Arsenal-lag er det mangel på spillertyper til å snekre sammen en god, trygg og defensiv duo. Det er vi helt avhengig av for at vingbackene og de tre fremme skal få kaste seg i angrep. At vi skal kjøpe noen i Januar som skal løse noe kommer ikke til å skje/blir SINNSYKT dyrt/blir bingo. At Wenger skal gå er uinteressant å diskutere om og om igjen. Coquelin/Carzorla hadde noe gående før skader satt ut begge. Nå er Coquelin tilbake (igjen) selv om formen er langt fra det den var. Elneny har noen kvaliteter, men jeg er ikke helt overbevist. Ramsey er god, men bør plasseres høyere i banen da han ofte havner der likevel (som er halve problemet). Vi må dekke hullene sentralt. Skal vi fortsette med 3 bak bør vi få inn Coquelin/Wilshere sentralt. Wilshere har driv, tæl, er ballsikker og er plasseringssterk. Da må vi ofre Ramsey eller evt Özil. Skal Ramsey spille sentral i dagens formasjon må han ha fotlenke på og bli plassert i midtsirkelen. Går vi over til 4 bak kan vi ha Ramsey sentralt foran Coquelin/Wilshere.

Er det andre som har tanker om hvordan dagens Arsenal-stall kan trikses med for å få mer balanse sentralt?

Forfatter: Stefan S. Mirkovic er Arsenal supporter, og postet dette innlegget på en fotballside på facebook (Deilige Fotballdiskusjoner). Innlegget er videreformidlet med tillatelse. 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!