Norges to øverste divisjoner på herresiden kan stå ovenfor en historisk reform. Det betyr at Eliteserien og OBOS ligaen kan få innført sluttspill fra 2023.

Norsk Toppfotball som er interesseorganisasjonen til lagene i de to øverste divisjonene har i en sak publisert hos NRK kommet med en uttalelse der flertallet av klubbene ønsker å spille flere kamper i løpet av sesongen. Dette er nok mulig gjennom to alternativer. Enten at divisjonene består av færre lag som møter hverandre flere ganger eller at det innføres sluttspill der man kan møte de andre lagene en eller to ganger til. Alternativ en er nok ikke realistisk i Norge, men vi har sett at det brukes med suksess i Skottland. I deres Premier league er det ti lag som møter hverandre fire ganger per sesong. Alternativ to er mulig å gjennomføre, men med tanke på at sesongen begynner i mars og er ferdig langt ute i desember ser jeg ikke helt hvor forbundet skal finne plass til kampene.

Alternativ en skal etter planen innføres i kvinnenes Toppserie og 1. div fra neste år. Det skulle vært innført i 2020 da begge seriene ble redusert fra 12 til 10 lag, men coronaen utsatte innførelsen til 2022.

I saken til NRK så skal NFF legge frem sin innstilling til et mulig sluttspill tidlig neste år. Og trolig vill forbundet stille seg bak Norsk Toppfotballs forslag. Noe av det som gjør at forslaget kommer nå er at TV2 går inn som medieaktør fra 2023 og til 2028.

Trolig kan NFF innføre sluttspill på fotballtinget i mai neste år, men dette er trolig ikke realistisk da økonomiske og sportslige hensyn må gå foran en kontant innføring av et sluttspill.

Dette er del to av omveltninger i norsk fotball som vill påvirke spillet fremover. Nylig ble VAR innført i Eliteserien og Toppserien.

Spørsmålet er, vill dere ha sluttspill?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!