I går ble den inneværende sesongen av Championship avsluttet, i hvert fall grunnserien er over. Det gjenstår fortsatt å spille play-off om den siste opprykksplassen. To lag er klare for Premier League, fire skal spille play-off om den siste plassen, og tre lag må ta den tunge turen ned i League One. Her kommer en oppsummering av sesongen. 

Vi kan starte i Nord med de regjerende mesterene, Newcastle, som gikk rett opp igjen etter den famøse nedrykket forrige sesong. Under Benitez’ ledelsen har Newcastle ligget i toppen hele sesongen(selv om de tapte de to første kampene), og i går på sesongens siste dag så snappet de første plassen fra Brighton. Tilslutt står Newcastle igjen med flest seiere, flest scorede mål(likt med Fulham), færrest baklengs(likt med Brighton), best målforskjell og flest poeng. Habil sesong det av The Magpies.

For å ta en kort oppsummering av Newcastle sin sesong, må vi begynne med forrige sommer. Da gjorde de noen meget gode signering for Championship, og det virket som et kupp at de klarte å beholde Benitez selv om de rykket ned. De hentet Gayle og Ritchie fra etablerte Premier League lag for £10M hver. Spillere du vet vil levere i Championship. Samt solide gutter som Hanley, Yedlin, Diame og Clark for ca £5m hver. Gayle ble toppscorer for Newcastle med 23 mål, og Ritchie scoret nest flest med 12 samt 7 assist. Solid tilbakebetaling det. I bakhånd har de fortsatt Ayoze Perez som leverte 9 mål. Jonjo Shelvey har også vært stor på midten og leverte 5 mål samt 8 assist(flest for Newcastle). Totalt hadde Newcastle tre spillere med på årets lag i Championship. Shelvey, Lascelles og Gayle ble alle funnet verdig en plass. Alt i alt en meget solid sesong av Geordiene. Det skal bli godt å ha St James’ Park tilbake i det gode selskap.

På andre plass finner vi Brighton & Hove Albion, et nytt tilskudd til Premier League.

Årets spiller Anthony Knockaert.

Et lag som nok har imponert enda mer enn Newcastle forutsetninger tatt i betraktning. Sist sommer handlet Newcastle for £55M, mens Brighton måtte innfinne seg med å kun bruke £7M. Litt under halvparten av de £7M ble uansett brukt smart av Chris Hughton. Han la £3M på bordet for Bournemouths Glenn Murray, og han tilbakebetalte med å score like mange mål som Gayle, 23 i tallet, dog på 1300 flere minutter på banen. Resten ble brukt på Shane Duffy som også må sies å ha vært en solid forsterkning til midtforsvaret. Dog det var andre spillere som utmerket seg enda mer. Spesielt Anthony Knockaert som ble kåret til årets spillere i Championship. Den franske kantspilleren leverte 15 mål og 8 assist. Ellers fikk Brighton fire spillere på årets lag. Stockdale i mål samt Bruno og Dunk i forsvar, og selvfølgelig Knockaert på midten. Intet mindre enn imponerende av The Seagulls.

Fulhams komet. 00-modellen Ryan Sessegnon.

På de fire play-off plassene finner vi tre lag med Premier League-erfaring samt Huddersfield som sist var i den øverste divisjonen på 70-tallet. De tre andre lagene er Sheffield Wednesday, Reading og Fulham. Fulham har to spillere med på årets lag i Tom Cairney og stjerneskuddet Ryan Sessegnon. Huddersfield er representert med Aaron Mooy(som er på lån fra Manchester City). Den siste plassen på laget ble gitt til ligaens toppscorer Chris Wood som leverte 27 mål for Leeds United, som tilslutt ble «best of the rest» på en 8. plass. Andre spillere fra disse lagene som er verdt å nevne er flere. Vi kan begynne med vår egen Stefan Johansen som virkelig har slått til i Fulham. 11 mål og 8 målgivende fra midtbanen er imponerende fra nordlendingen. Tommy Smith står med nest flest assist i ligaen fra sin høyreback i Huddersfield. Yann Kermorgant står med 18 mål fra sin hengende spiss-rolle i Reading(flest mål i ligaen av en midtbanespiller).

I play-off semifinalene møtes Reading og Fulham samt Huddersfield og Sheffield Wednesday over to kamper, før play-off finalen spilles på Wembley mellom de to vinnende lagene.

Notable mentions fra røkla(8-21. plass) er flere. Chelsea-unggutten, Tammy Abraham, har virkelig satt fyr på ligaen med 23 mål for sitt Bristol City. Hourihane har flest målgivende i ligaen for Aston Villa med 14 etter sin overgang fra Barnsley, han står også med høyest snitt-rating for WhoScored i hele ligaen. Den svenske kult-helten, Pontus Jansson, har også imponert stort med sitt spill for Leeds. Adam Webster leverte solid for Ipswich. 22-åringen som spiller midtstopper kan være klar for PL-spill fra høsten. Aston Villa fikk alt for mange uavgjorte denne sesongen for å kjempe om opprykk. Neste sesong bør de uansett være konkurransedyktige under Bruces ledelse med spillere som Kodjia, Amavi, Jedinak, Grealish, Adomah og Scott Hogan(gitt at de ikke mister spillere i sommer).

På nedrykksplassene finner vi hjelpesløse Wigan og Rotterham samt Blackburn som ikke ble klare for nedrykk før siste omgang. Rotterham vant kun 5(!) av 46 kamper og var vel aldri i nærheten. Wigan var nærmere, men i realiteten lenge klare for nedrykk. Vi må uansett nevne Wigans comeback mot Barnsley. Med 25 minutter igjen ligger de under 0-2, og velger å sette inn Nick Powell. 25 minutter senere og et Powell hat-trick står det 3-2 til Wigan. Det er impact-sub. Det tredje laget som går ned er altså en av kun seks vinnere av Premier League. Blackburn Rovers rykker ned etter fem år i Championship og nå kan det bli lenge til vi ser de igjen i det øverste siktet. Klubben har gjeld til langt over ørene, og eier som er helt hjelpeløse. Vi skal ikke se bort i fra at de blir satt under administrasjon og mister poeng i League One neste sesong.

1 COMMENT

  1. I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste
    your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve
    got high quality content. If you want to know how to make extra bucks, search for:
    best adsense alternative Wrastain’s tools

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!