Da det meste i toppen av Premier League tabellen virker avgjort, så lever det i høyeste grad fortsatt i bunnen. Igår sikret Bournemouth seg direkte opprykk til Premier League sammen med Watford, det betyr at noen lag må vike plass.

Slik tror jeg Premier League tabellen ser ut etter 38 spilte kamper.

15 plass Aston Villa

Laget som skal spille finale i FA-cupen, er enda i faresonen for å rykke ned. De ligger idag på 15 plass i ligaen, den plassen skal de klare å beholde ut sesongen. På de siste fire kampene skal de spille tre ganger hjemme på Villa Park mot Everton, West Ham og Burnley de kampen bør gi mer enn nok poeng til å beholde 15 plassen.

16 plass Leicester

Dette hadde jeg ikke tippet selv for noen uker siden, men de har virkelig funnet formen i grevens tid. Den avgjørende kampen var mot Burnley i helgen, der så vi ett lag i flytsonen som fikk marginene med seg og de viktige poengene. Leicester har fem kamper igjen av sesongen hvorav hele fire av disse skal spilles på hjemmebane. Jeg tror de klarer å få med seg nok poeng til å sikre 16. plassen, neste siste kamp borte mot Sunderland kan dog bli helt avgjørende.

17 plass Hull

Jeg hadde tippet Hull ned for noen uker siden, men jeg har endret syn på det i det siste. De tilkjempet seg tre helt livsviktige poeng i helgen mot Crystal Palace. De har det vanskligste kampprogrammet igjen av alle seks lagene på papiret, tiltross for at 4 av 5 kamper skal spilles hjemme. De skal møte Liverpool, Arsenal og Manchester United hjemme på KC Stadium i innspurten. Grunnen til at jeg tror at Hull berger seg på bekostning av Sunderland er at disse kampene skal spilles hjemme mot Liverpool og Man Utd, de ser ut til å være litt i feriemodus. De skal også møte Burnley hjemme, når den kampen spilles tror jeg at Burnley allerede er nede, så her er mulighetene store for poeng. Så Hull berger seg akkurat på bekostning av Sunderland.

18 plass Sunderland

Det så litt lyst ut igjen for Sunderland da de slo erkerivalen Newcastle 1-0, men de to neste kampen gav de kun 1 poeng. Sunderland har også ett tøft program igjen, tre av fem kamper skal spilles borte. De to siste kampen er begge borte mot henholdsvis Arsenal og Chelsea. Det er nok to lag som vil avslutte godt på hjemmebane og bør ha motivasjon nok til å slå Sunderland. Sunderland skal også møte Southampton som enda kjemper om en femte plass i ligaen, etter den kampen skal Sunderland møte Everton borte. Everton har vist god form i de siste kampene og er nok opptatt av å avslutte best mulig, særlig når starten på sesongen var så dårlig for Everton. Så derfor mener jeg at Sunderland rykker ned.

19 plass Queens Park Rangers

QPR hadde sin siste sjanse hjemme mot West Ham i helgen, det endte med straffebom og 1 poeng. QPR har også kun fire kamper igjen, hvorav tre av de er på bortebane. De to neste kampene er i tillegg borte mot Liverpool og Manchester City. Jeg ser ikke hvor de skal ta poeng i innspurten, og de må nok ta den tunge veien ned igjen.

20 plass Burnley

Det så lyst ut i midten av mars da de slo Manchester City 1-0 hjemme mot alle odds, etter den kampen har de spilt fem kamper. De fem kampene har resultert i ett poeng og null(!) mål, det holder ikke for denne gangen og Burnley må ta den tunge veien ned igjen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!