Den norske serien går mot slutten da kun 1 serierunde gjenstår. Det har lenge ulmet i Brannleiren, nå øker også ulmingen i andre leirer. Tiden nærmer seg for å finne ut hvorfor laget ikke presterte like bra som målsetningene, og hvem som har skylden for det..

Selvfølgelig er det treneren! Styret har aldri plassert målsetningen for høyt, og de har gjort alle midler tilgjengelig. Så da er det bare på sin plass at treneren presterer!

Disse sitter trygt: Ronny Deila presterer utrolig bra med det mannskapet han har. Dette fungerer kun i en klubb som Strømsgodset eller odd, hvor det er tålmodighet. Må ikke finne på å forlate klubben til fordel for andre oppgaver i utålmodige klubber som Ålesund, Brann osv. Dag E Fagermo sitter og trygt i sin stol på Skagerak arena. Frelseren Kjell Jonevret sitter også trygt i sin stol på Viking stadion. Kjell gjorde det genialt med å komme inn etter Åge Hareide, som med sin dårlige prestasjon gjør det at Kjell sin jobb kan sammenlignes med å «hoppe etter Eddie the eagle».

Disse har meldt sin avgang: Martin Adresen var på skuddlisten til Klanen og gjorde nok noe lurt da han meldte sin avgang framfor å bli sparket. Tror ikke Martin hadde sittet neste sesong uansett. Per Mathias Høgmo hadde fått forsette, men har valgt å trekke seg tilbake. Er og lansert som trener eller del av trenerteam til Vif.

Er dog forundret over hvor lite støy det har vært rundt Lsk trener etter sesongprestasjonene kontra hvordan de har satset og hvor mange etablerte spillere de har hentet.

Fredrikstad har og varslet at treneren neste sesong er ukjent og nåværende trener Trond Amundsen blir en del av ett team. Noen vil kalle dette sparking, men Trond Amundsen har vel vært kjent som en plassfyller etter at Tom Freddy Aune trakk seg.

Her ugler det i mosen:

  • Hos Brann har det allerede vært støy en stund, men det virker som det er på vei ned igjen og at Rune Skarsfjor får sitte inn i neste sesong også. Det er hvertfall mitt tips, etter hvordan klubben har taklet slike situasjoner før. Men vinteren er lang og mye kan skje. Sliter vistnok med tillitt i spillergruppen.
  • I brakka på Lerkendal er det virkelig ampert om dagen. Dette skyldes kun prestasjonene til Rbk i årets serie, hvor kun gull er godt nok. Når ikke dette skjer for andre år på rad, har det nå bli kalt inn til ekstraordinært styremøte «for å finne årsaken» til dette. Mitt tips er at Rbk henter ny trener før året er omme!
  • I Ålesund blåser det som aldri før rundt Kjetil Rekdal. Siste tids mediastort tror jeg ender med at sunnmøringene kaster sin trener før neste sesong starter igjen. Ikke fordi det er så misnøye med resultater, men rett og slett fordi de koster veldig mye krefter å ha en trener som Kjetil Rekdal.
  • Ikke langt unna, sitter det en annen manager som er litt utrygg på en helt annen måte. Ole Gunnar Solskjær er ikke lenge i Molde med de han har prestert, og med den bakgrunn og meritter han har. Så spørs det hva avtale han har gjort med Kjell Inge Røkke om hvor lenge han blir.