Etter litt over halvspilt Eliteserie-sesong seiler Bodø/Glimt opp som klare gullfavoritter. Kan nordlendingene holde jagende Molde og Rosenborg bak seg, når det går opp for Glimt-spillerne at de kan sikre klubbens aller første seriegull?

Med syv poeng ned til Molde (ti hvis Bodø/Glimt vinner sin hengekamp) og 14 poengs forsprang på Rosenborg, er den røde løperen så godt som rullet ut på Aspmyra. De gulkledde nordlendingene har spilt blendende fotball i løpet av første halvdel av sesongen og står fortsatt uten tap i 2020. Heller ikke bookmakerne tror det kan gå galt for nordlendingene. En av de mest populære bookiene i Norge Funbet tilbyr kun 1,10 i odds på at Glimt blir seriemester. Den antatt største konkurrenten, Molde, gir 7 i odds, og dersom du tror Åge Hareide forvandler Rosenborg, og leder trønderne til gull, får du hele 34 ganger innsatsen tilbake.

Inntil videre er det kun Stabæk og Vålerenga som har fått med seg et uavgjortresultat fra kampene mot Glimt. Så imponerende har Bodø/Glimt vært at Lars Lagerbäck også har funnet plass til Patrick Berg i den seneste landslagstroppen.

Samtidig med en enorm poengfangst har bodøværingene også spilt fenomenal angrepsfotball. Etter halvspilt serie har Bodø/Glimt funnet veien til nettmaskene vanvittige 53 ganger. Det gir et målsnitt på over 3,5 mål per kamp! At Rosenborg til sammenligning «kun» har scoret 27 ganger til nå i sesongen er et bevis på hvor ellevill en prestasjon Kjetil Knutsens mannskap har levert inntil videre. Du kan se noen av årets Glimt-scoringer i videoen nedenfor.

Med slik form og slik odds kan det umulig gå galt for Bodø/Glimt. Eller kan det?

Det er nemlig et par ukjente som gjør at gullmedaljene ikke kan sendes til Bodø helt enda.

Først og fremst det faktum at Bodø/Glimt aldri tidligere har vunnet Norges serien på Norges høyeste nivå. Man har tidligere blitt nummer to ved fire anledninger, senest i 2019. Med det forspranget Glimt nå har opparbeidet seg, vil det kreve sin mann å stå imot det stadig voksende forventningspresset for hver serierunde de gulkledde kommer nærmere gullet. For en klubb som aldri tidligere har tatt et seriegull, er det ikke sikkert at vinner-kulturen er like inngrodd som andre steder. Bodø/Glimt mottok for øvrig fjorårets sølvmedaljer på Aker stadion i Molde.

For det andre skal Bodø/Glimt ut i Europa til høsten. Som en av Norges Europa League-deltakere vet vi enda ikke hvor mange kamper det blir, men et Europa League-gruppespill er ikke et urealistisk mål for Norges hittil beste lag i 2020. Hvordan vil deltakelsen på den europeiske fotball-scenen påvirke et lag som ikke er vant til å spille alt for mange storkamper i løpet av de seneste årene?

Og sist, men ikke minst: I fjorårssesongen sanket Bodø/Glimt langt færre poeng i andre halvdel av sesongen enn på de 15 første kampene. Andre halvdel ga «kun» 22 av 45 mulige Glimt-poeng (32 på de første 15 kampene). Nå er det kanskje utopi å tro at Bodø/Glimt kan bevare årets sommerform gjennom hele 2020-sesongen, og dersom nordlendingene gjør som i fjor, og kun sikrer seg halvparten av poengene, finnes det en mulighet for andre, hvis Molde eller RBK finner frem til storformen. 

I 2019-sesongen avga Molde kun syv poeng i andre halvdel, og det er noe lignende som må til i år dersom Eliteserie-gullet skal havne andre steder enn i Bodø.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!