Det er Tv2 som referer fra pressekonferansen med Jose Mourinho i forkant av Europa League kamp deres i dag, hvor Mourinho blir stilt til veggs med Juan Mata spørsmål.

For de som ikke husker tilbake var også Jose Mourinho manager for Chelsea hvor Juan Mata som til da hadde glitret i Chelsea drakt. Med Mourinho sitt inntog ble det ikke plass til Mata og det ble referert til konflikter mellom de to. Jose Mourinho skyldte på Mata sine dårlige defensive kvaliteter, at han ikke kunne spille i Mourinho sitt system. Det hele endte med at Chelsea solgte Mata til United. Nå er de to gjenforenet i Manchester United!

mata

Når Jose Mourinho tok over Manchester United i sommer ble det ventet at Juan Mata var en av førstemann som forsvant ut døren. I stedet har han blitt en av hovedbrikkene til Mourinho. Nå skyter Jose tilbake: Det var ikke JEG som solgte Mata!

For det første var det ikke jeg som solgte Mata fra Chelsea. Alt jeg kan gjøre er å gi råd til styret om deres overgangsstrategi. For det andre spurte Mata om å få dra.

Dermed legger Jose Mourinho skylden på Mata og Chelsea. Derimot erkjenner han at fotballen ikke passet Juan Mata, men at fotballen som spilles i Manchester United passer bedre til Juan Mata sine kvaliteter. Han peker på Uniteds ballbesittende stil sammenlignet med Chelsea-laget der Mourinho baserte suksessen på fysisk fotball med defensiv trygghet.

Her har jeg flere spillere til å spille overgangsfotball. Vi trenger ikke å være så fysisk sterke og kompakte, eller å spille med en defensiv vegg. Vi kan spille på ulike måter her, det er faktisk det vi prøver å gjøre. Måten vi ønsker å spille på passer godt til Juan Matas naturlige kvaliteter

SHARE
Previous articleTorsdagens fotball på tv!
Next articleOversikt over helgens Tv-fotball
Aurora Larsen
Aurora er en ekte fotballjente med sitt hjerte i to røde lag - Brann og Liverpool. Byen er Bergen og laget er Brann, og er så langt i fra 30 som det går an.. (rim).

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!