Det er Josimar som mandag kveld bringer nyheten om at Nobels Fredssenter ikke lenger vil samarbeide med FIFA i «Handshake for Peace»-prosjektet.

Nobels Fredssenter samarbeider med Norges Fotballforbund (NFF) og FIFA om prosjektet som håper å oppnå holdnings- og adferdsendringer i fotballen, samt å fremme fredsbudskapet i samfunnet generelt.

Fredssenteret har en kontrakt med FIFA som strekker seg ut 2016, men vil nå altså forsøke å komme seg ut av avtalen før den tid.

NFF, med Kjetil Siem forteller at de må vurderer å bryte samarbeidet med Nobels Fredssenter.

Nå blir det vanskelig for oss å fortsette samarbeidet med Nobels Fredssenter. Jeg tror det blir vanskelig. (Kjetil Siem)

Styreleder ved Nobels Fredssenter, Olav Njølstad, sier til Josimar at selv om de vil bryte med FIFA, helst ser at «det prisverdige tiltaket» med «Handshake for Peace» fortsetter.

Vi har ikke noe ønske om å skyte ned «Handshake for Peace», men ser at det nå er naturlig for Fredssenteret å trekke seg ut av samarbeidet og overlate til FIFA og fotballforbundet å føre prosjektet videre på egenhånd.

 

Kilder: Tv2.no, Josimar, Nobels Fredsenter

SHARE
Previous articleTop 10 – Penalty Killers
Next articleBlatter dropper VM-finale
Aurora Larsen
Aurora er en ekte fotballjente med sitt hjerte i to røde lag - Brann og Liverpool. Byen er Bergen og laget er Brann, og er så langt i fra 30 som det går an.. (rim).

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!