I denne artikkelserien vil vi presentere en XI, altså en 11’er, ett drømmelag som er temabasert med forskjellige tema hver uke.

Man kan definere sitt drømmelag på forskjellige måte. Kanskje er det de peneste i Premier League, kanskje er det drømmelaget der alle heter Jan til fornavn eller rett og slett de aller beste fra ett mesterskap eller lignende. Det finnes ingen grenser, og ønsker du at vi skal presentere DITT drømmelag, så send det til oss på post@fotballblogg1.com

For å se alle våre drømmelag, trykk her.

Denne ukens drømmelag er er laget under følgende tema: De 11 mest skuffende og dårlige under EM .

Les også: EM oppsummert A-Å

Denne XI er laget i formasjonen 3-4-3

KEEPER

joe hart

Joe Hart – England

Mange rangerer Joe Hart som en keeper som er øverst i Europa-toppen, men dette levde han nok ikke opp til i denne turneringen. Direkte ansvarlig for 2 av målene som England slapp inn og ellers svak. Får mye kritikk for å ha latt frisparket til Gareth Bale gå i mål.

FORSVAR

ALEKSANDAR DRAGOVIC

Aleksandar Dragovic – Østerrike

Sammen med Østerrike hadde Dragovic ett forferdelig mesterskap som vi har fint oppsummert i vår A-Å. Ikke bare klarte han å pådra seg ett rødt kort i kampen mot Ungarn og måtte stå over den neste kampen. I den siste kampen klarte han også å bomme på straffe..

 

LORIK CANA

Lorik Cana – Albania

Cana skulle spille en viktig rolle som kaptein for Albania i sitt første mesterskap. Han fikk 36 minutter i første kampen før han måtte forlate banen med rødt kort. Kaptein Cana fikk bare 8 minutters innhopp i siste kampen som innbytter. Ett mesterskap han nok først og fremst ønsker å glemme. Og ja, Albania røk ut etter gruppespillet.

 

Vyacheslav Shevchuk

Vyacheslav Shevchuk – Ukraina

Den rutinerte backen skulle hjelpe Ukraina til heder og ære noe han definitivt ikke gjorde. Fikk middelmådige midtbanespillere til å se ut som Messi. Fikk bare spille de 2 første kampene som endte med 0-2 tap begge to. Og Ukraina ble det eneste laget som tapte alle kampene sine OG ikke klarte å score.

MIDTBANE

David Alaba

David Alaba – Østerrike

Østerrike var det laget i best form før EM, og var eneste lag som vant alle kampene sine i kvalifiseringen. Sammen med Østerrike så presterte Alaba svært dårlig og var en av bidragsyterne til at de gikk på hodet ut av turneringen med kun 1 poeng på 3 kamper..

 

Arda Turan

Arda Turan – Tyrkia

Barcelona spiller Turan var en av attraksjonene i europamesterskapet, men leverte like bra som en karusell med skiltet «ute av drift». Sammen med resten av det tyrkiske laget ble det exit etter gruppespillet og hjem i skam..

 

THOMAS MULLER

Thomas Müller – Tyskland

Selv om Tyskland kom helt til semifinalen var det ikke Müller sitt mesterskap i det heletatt. Han hadde lavest odds før mesterskapet på å bli toppscorer men virket vaksinert mot å putte ballen i mål. Totalt ett elendig mesterskap for tyskeren som endte opp med 0 mål.

 

rooney

Wayne Rooney – England

Mange ville ha Wayne Rooney ut av den engelske landslagstroppen FØR EM, men som kaptein skulle han lede engelskmennene i kamp. Mye feilpasninger, dårlig spill og mange rare valg som sentral midtbane for spissen. Som ballfordeler er Manchester United spilleren rett og slett for tregt og stoppet angrepet ofte. Og når det blir exit mot Island i 8 dels finalen så blir det plass på vårt lag for Rooney!

ANGREP

italia sverige2

Zlatan Ibrahimovic – Sverige

Kong Zlatan skulle krone karrièren sin med en herlig prestasjon i EM. Etter å ha blitt soleklart toppscorer i Ligue 1 denne sesongen så alle fram til en av EMs fremste stjerner. Fasit? Ett skudd på mål etter 270 minutter og på hodet ut av mesterskapet. Deretter la Zlatan opp landslagsfotballen.

 

harry kane

Harry Kane – England

Toppscorer i Premier League og målscorer i treningskamper før mesterskapet viste unge Kane, som bare er 22 år, lovende takter. Det var før mesterskapet begynte. Mesterskapet ble en skuffelse for både Kane og England. Kane gikk målløs av banen etter 4 kamper, og fikk kritikk for å skyte vekk både frispark og corner. Hvorfor i alle dager HAN skulle ta corner får vi nesten ta på kappen til Roy Hodgeson, men vi skjønner det enda ikke..

 

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski – Polen

Lewandowski var toppscorer i EM-kvalifiseringen og bettingselskapene holdt han som 4 valgt til toppscorer i hele EM. Som toppscorer i Bundesliga denne sesongen lå det an til å bli ett målekalas fra den Polske stjernen. Det ble med 1 mål og exit mot Portugal i kvartfinale. Faktisk scoret Polen bare 4 mål på 5 kamper. Robert virket ut av form og ihvertfall ikke i scoringslag. Ett mesterskap han nok ønsker å glemme!

 

 

Kom NESTEN med:

  • Raheem Sterling – England
  • Bastian Schweinsteiger – Tyskland
  • Marko Arnautovic – Østerrike

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!