Østerrike-Norge 1-0.

Det holdt ikke denne gangen heller. De norske jentene er ute av EM før morroa hadde begynt.

Etter en god start og seier 4-1 mot Nord-Irland var det tegn til optimisme i den norske troppen, men så møtte de den berømte veggen. England satte ny mesterskapsrekord og ny norsk tapsrekord med 8-0. Frem til straffesituasjonen føler jeg jentene henger bra med, etter det er det en kollaps. Og svensken gjør ingen endringer før pause. Han satt der helt lamslått. 2. omgang ble noe bedre men resultatet sier jo sitt.

Håpet var at jentene hadde lagt kampen bak seg og hadde fokus på tre poeng. Svensken gjorde noen endringer og gikk ut i en slags 4-2-3-1 formasjon fra start. Ada Hegerberg som ensom svane på topp og utrolig nok to bekker i forsvaret som ikke bekler den posisjonen i sine klubber. Tuva Hansen er egentlig stopper og Julie Blakstad er offensiv midtbanespiller. Nok en gang fungerer ikke forsvaret. Eneste bak der jeg mener gjør en ok jobb er Guro Bergsvand. Fremover på banen er det lite fremdrift å spore, ingen muligheter før pause. Østerrike er god kontroll. Men etter 37 min er den store forskjellen der, Østerrike vender spiller og slår langt, forsvaret følger ikke med og ballen stanges inn. Det var nok.

Svensken gjør ingen bytter i pausen og det fører til at angrepsspillet blir nesten stillestående. Først mot slutten og klokka tikker som et uvær begynner det å skje ting på høyrekanten, men mulighetene renner bort. Først når klokka har passert 90 greier de å produsere en god mulighet.

Hva skjer videre? Jentene var naturligvis langt nede etter kampen og svensken sjøl sa ikke mye til TV2. Min mening er at nå må forbundet se seg om etter en ny trener som vil spille offensiv fotball. Et godt valg er Hege Riise som tok j19 til sølv i EM. Uansett må noe gjøres. Grunnen til fiaskoen er nok at det norske laget har en tendens til å slite når de møter bedre lag. Algarve cup tidligere i år med tap mot Italia og Portugal samt uavgjort og en heldig seier mot Polen i vm-kvaliken beviser dette. Noe må gjøres.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!