I går kveld sprakk den lenge ventede nyheten om at Everton har sparket sin upopulære manager Marco Silva. 5-2 tapet for by-rival Liverpool ble det siste kornet på vektskålen. Snipp, snapp, snute så var Marco Silva ute..

Klubben bekrefter dette på sin nettside

Majority Shareholder Farhad Moshiri, Chairman Bill Kenwright and the Board of Directors would like to thank Marco for his service over the last 18 months and wish him well for the future.

 

Portugisiske Silva kom til Everton fra Watford i 2018. Forrige sesong endte det med 8.-plass i Premier League.

Everton er knapp i sin melding til mediene. Duncan Ferguson tar over til en ny manager er på plass, og leder laget i lørdagens kamp mot Chelsea. Ferguson spilte totalt ti sesonger i Everton og har hatt en rolle som førstelagstrener de siste årene. 

Flere engelske medier rapporterer at David Moyes er favoritt til å ta over. I så fall vender han tilbake til Goodison Park – drøyt seks år etter at han dro for å ta over Manchester United. Andre kandidater som nevnes er Eddie Howe og Mikel Arteta.

Marco Silva er den femte Premier League-manageren som får sparken denne sesongen. De andre er Javi Gracia og Quique Sánchez Flores (begge Watford), Mauricio Pochettino (Tottenham) og Unai Emery.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!