Manchester City og Chelsea har fått en stor gjennomgang av FIFA for tidligere oppkjøp av spillere fra en tredjepart. De fant en rekke regelbrudd ved overgangene og nektes nå nye overganger frem til januar 2020. Chelsea sier de er i sjokk etter avgjørelsen og mener de har ikke gjort noen regelbrudd ved overgang av spillere fra andre klubber.

Må stå over to overgangsvinduer

FIFA har gått gjennom 92 saker og funnet 29 regelbrudd hos Chelsea ved overganger av spillere under 18 år. Her er overgangen for Bertrand Traore en av hovedsakene Fifa trekker frem. Unggutten er forsåvidt nå hos Lyon.

Chelsea har mottatt en bøter på over 10 millioner kroner for brudd på regelverket, men dette er småpenger i forhold til andre konsekvenser av denne overgangsnekten. Både Eden Hazard og Callum Hudson-Odoi har uttrykt et ønske om å forlate klubben ved neste overgangsvindu.

Begge har kontakter som utløper i 2020. Om klubben må tvinge de til å bli enda et år kan spillerne gå for ingenting etter 15 måneder. Dette betyr et langt større økonomisk tap for klubben. Eden Hazard er blant annet verdsatt til 1,5 milliarder kroner.

Chelsea har selvfølgelig sendt klage på avgjørelsene og med de er uskyldige i sakene som har oppstått. De hevder at regelverket er ikke klart nok i denne sammenhengen hvor man tar inn utenlandske spillere som er under 18 år.

Светлана Бекетова [CC BY-SA 3.0 GFDL]

 

Kan nektes å spille i Champions League

Fra og med neste år kan Manchester City nektes å delta i Champions League og i tillegg har fått samme overgangsnekt som Chelsea. De har også mottatt bøter og anklager for brudd på regelverk for overgang av unge spillere.

Undersøkelsen fra FIFA er også kritisk til Man Citys samarbeid med det danske FC Nordsjaelland og Right to Dream akademiet i Ghana for overgangen av George Davies og Dominic Oduro. Ingen av spillerne er er hos Manchester City nå.

Grunnlaget i denne rapporten fra FIFA er at Manchester City hadde forhandlet seg frem om en avtale på førstevalg av spillere fra Right to Dream. Denne organisasjonen er eiet av FC Nordsjaellands president Tom Vernon som er anklaget for å forhandlet frem en slik avtale med Manchester City. Dette er et regelverksbrudd som forhindrer tredjeparts eierskap for andre klubber.

Manchester City er et av fire engelske lag som for tiden feirer kvartfinale plass i Champions League. Fotball eksperter har også tippet at de kan komme seg videre til topps i denne sesongen. Om du er interessert i fotball betting har bet365 tippe-tips og nyheter du kan følge fremover mot finalen.

Werner100359 [CC BY-SA 4.0]

Skuffet over anklagene

Chelsea var i utgangpunktet glad for at FIFA har utført større undersøkelser om regelbrudd ved overgang til nye klubber, spesielt med tanke på unge spillere under 18 år. Men de hadde håpet på at de fokuserte mer på Spanske klubber, de mener det skjer langt oftere brudd på regelverket hos storklubbene i La Liga. Men her har Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid også mottatt samme straff om overgangsnekt så det er tydelig at FIFA også har gjennomført store etterforskninger i denne ligaen også.

SHARE
Previous article#fotballpåtv – Søndag 31 mars
Next articlePremier League odds på tvers
Aurora Larsen
Aurora er en ekte fotballjente med sitt hjerte i to røde lag - Brann og Liverpool. Byen er Bergen og laget er Brann, og er så langt i fra 30 som det går an.. (rim).

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!