Det er ikke billig å snekre sammen en konkurransedyktig gjeng fotballspillere. Manchester City har, som den første klubben i historien, brukt mer enn ti milliarder norske kroner på troppen som stiller i årets Premier League.

Ti milliarder kroner. Smak litt på det tallet. Det er like mye som Norge ga i bistand via FN-organisasjoner i 2018. Eller like mye som regjeringen fikk inn i bompenger i 2017. Og apropos bompenger: For ti milliarder kroner vil du kunne kjøpe nesten 9000 eksemplarer av den dyreste Tesla-modellen på det norske markedet. 

Kilde: Pixabay

Du kan også velge å bruke pengene på fotballspillere. Sveitsiske fotballanalytikere i CIES Football Observatory har i alle fall lagt frem en rapport over hvor mye Europas dyreste fotballtropper i inneværende sesong har kostet. 

Ikke helt overraskende er det Pep Guardiolas mannskap i Manchester City som topper «tabellen». Til sammen har spillerne i garderoben på Ethihad kostet like i overkant av én milliard euro, omtrent 10 milliarder norske kroner med dagens valutakurs. Dette er samtidig første gang at noen klubb har brukt over én milliard euro på sin tropp, i følge CIES. 

I sommer hentet City Rodri og Joao Cancelo til klubben for ca. 1,3 milliarder kroner.

Kilde: Pixabay

Til tross for at Manchester City er klubben som bruker klart mest penger på spillere, mangler klubben fremdeles å vinne det gjeveste trofeet i europeisk klubbfotball, Champions League. Heller ikke seriestarten i årets Premier League har gått helt oppskriftsmessig for Guardiola. Både i hjemmekampen mot Tottenham og bortekampen mot Norwich har City kastet bort poeng og tillatt Liverpool å skaffe seg et lite forsprang. Manchester City er forøvrig fortsatt favoritt til både PL- og CL-tittelen hos bookmakerne. Hvis det frister å spille bør du ta en titt innom denne nettsiden for å finne en oversikt over ulike bookmakere og nettcasinoer og se hvor du kan benytte deg av bonuser og kampanjer.

Solskjær får «lite» for pengene

Selv om det har gått en del sesonger siden sist Manchester United kunne blande seg i kampen om de gjeveste nasjonale og kontinentale titlene, er klubben likevel blant dem som bruker aller mest penger på spillerstallen. 

Faktisk har Manchester United brukt nesten 7,5 milliarder kroner på spillerne som Ole Gunnar Solskjær nå disponerer over, og de «røde djevlene» ligger med det på fjerdeplass på CIES´ oversikt. Bare nevnte Manchester City, Paris Saint-Germain (ca. 9 milliarder kroner) og Real Madrid (ca. 8,9 milliarder kroner) har en dyrere tropp enn Manchester United.

Europas ti dyreste klubber:

  1. Manchester City – 10,03 mrd. kroner
  2. Paris Saint-Germain – 9,03 mrd. kroner
  3. Real Madrid – 8,92 mrd. kroner
  4. Manchester United – 7,43 mrd. kroner
  5. Juventus – 7,11 mrd. kroner
  6. Barcelona – 6,89 mrd. kroner
  7. Liverpool – 6,32 mrd. kroner
  8. Chelsea – 5,55 mrd. kroner
  9. Atlético Madrid – 5,44 mrd. kroner
  10. Arsenal – 4,92 mrd. kroner

Av oversikten er det verdt å merke seg at halvparten av de ti klubbene som har brukt mest penger på troppene sine holder til i England. Til gjengjeld er ikke fjorårets Champions League-finalist, Tottenham, i det hele tatt på listen. Spurs kommer først på en 12. plass, og klubben fra Nord-London har brukt ca. 4,6 milliarder kroner på sin tropp.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!