Den første gangen jeg virkelig la merke til Jürgen Klopp var 9.april 2013. Et Mesterligakamp, en kvartfinale og et returoppgjør, mellom Borussia Dortmund og Malaga. Kampen ”gikk til døra” og Die Borussen skåret to mål på overtid, hvorav det ene var en kontroversiell dommeravgjørelse. Med 3-2 på hjemmebane gikk trener Klopp og hans lag til semifinalene.

2

I intervju etter kampen framstod Klopp som en salig blanding av overlykkelig, overivrig og fullstendig forfjamset. Klopp gjorde Dortmund til klubben alle likte å følge med. De vippet storebror Bayern München av Bundesligatronen, laget blomstret av fremadstormende spillere (for eksempel Lewandowski, Götze, Kagawa, Hummels) og den karismatiske Klopp ble hyllet for sin blitzkriegtaktikk, populært kalt ”gegenpressing”. Gegenpressing betyr på godt norsk kontringspress, hvor et lag presser intensivt og velorganisert for så å vinne ballen og omgjøre forsvarsspill til angrepsspill på et knips. Klopps spillestil krevde høy arbeidsinnsats, og dertil spillere med god kondisjon og selvdisiplin.

Klopp ble et navn som stod på blokka til enhver storklubb i Europa. Fordi etter syv år som Dortmund trener hadde Klopp vunnet Bundesligaen to ganger, den tyske cupen en gang, den tyske supercupfinalen tre ganger, og tatt laget til Mesterligafinalen (hvor de tapte knepent 2-1 mot nettopp erkerival Bayern München).

Klopp-614920

Etter en skuffende svanesang i Die Schwarzgelben annonserte Klopp selv at han kom til å resignere seg fra sin posisjon ved sesongslutt. Til 2015-16 sesongen signerte han for Liverpool. Den glisende tyskeren tok over etter Brendan Rodgers, og allerede ved første pressekonferanse gjorde han seg bemerket ved å kalle seg selv ”The Normal One”, i kontrast til José Mourinhos berømte selvutmerkelse (som ”The Special One”) tilbake i 2004.

Etter at Klopp overtok Liverpool har det utvilsomt skjedd ting i klubben; laget hans løper gjennomsnittlig lengre og setter flere taklinger enn motstanderlaget, de er med og skaper helenergiske thrillere (både mot Arsenal, 3-3, og mot Norwich, 4-5), de klatrer så smått på tabellen (ligger i skrivende stund på 7.plass) og de er nådd en ligacupfinale. Hvilke ting Klopp kan utgjøre med Liverpool når han har fått arbeidet med dem i en hel forsesong og med rom for kjøp og salg av spillere til sommeren, blir spennende og se.

Norwich-City-v-Liverpool

Den siste gangen jeg så Jürgen Klopp var i kampen mellom Norwich og Liverpool. Adam Lallana skåret seiersmålet til 5-4 i det 95. minutt. I det som muligens er årets kamp i Premier League gikk Klopp fra og kjefte på 4.dommeren for tillagt tid, til å juble over tillagt tid og løpe Lallana i møte. Den feiringen på sidelinja var et sjeldent vakkert skue. Og en så entusiastisk, og humørsmittende, trener har enhver fotballserie godt av!

SHARE
Previous articleFantasy manager – 10 som selges mest
Next articleTorsdagens fotball på tv!
Einar Mortensen
Einar Mortensen, 26 år fra Trondheim. Forkjærlighet for Rosenborg, målscorere og italiensk fotball. Blivende student bed NTNU. Jeg liker spesielt å skrive om fotballhistorie, kampreferater, sette opp kåringer og om grasrotfotball. Jeg heier på Rosenborg. Twitter: @EinarAlvor

1 COMMENT

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!