Bergens Tidende og Nrk melder at Lars Arne Nilsen blir Branns nye trener.

NRK melder at Lars Arne Nilsen (51) er i Bergen for å ha samtaler med Brann. BT får bekreftet at Nilsen blir Branns nye trener.

Nilsen kommer fra Sotra. Som trener ledet han Hødd til en sensasjonell cupfinaleseier i 2012. Han sluttet i sunnmørsklubben etter snaut fire år som sjef. Nilsen foretrekker å sette opp lagene sine i 4-3-3-formasjon. Dette skal av Brann-ledelsen vurderes som passende for spillerstallen. Det var TV 2 som først meldte at Nilsen har vært i dialog med Brann om trenerjobben.

Lars Arne Nilsen er bror til Helge Nilsen, som i mange år har vært i Brann-apparatet. Helge Nilsen er for øyeblikket i permisjon fra jobben som Brann 2-trener.

I kveld bekrefter Brann dette på sine egne websider:

Nilsen kom til Bergen sent fredag ettermiddag, og etter noen timer sammen med Branns ledelse ble partene enige om kontrakten. De er også enige om hvordan de skal jobbe sammen for å nå Branns kortsiktige målsetting om snarlig retur til Tippeligaen.

Sportssjef Rune Soltvedt gir følgende begrunnelse for å ansette 51-åringen som Rikard Norlings etterfølger:

* Han er faglig kompetent, med både solid trenerutdannelse og erfaring fra fotballen over tid.
* Han har menneskelige egenskaper som passer oss som klubb og den måten vi ønsker at våre folk skal opptre på.
* Han har hatt suksess der han har vært.
* Han kjenner norsk fotball godt, samt den ligaen Brann spiller i nå, og han kan gå inn og gjøre jobben fra første uke.
* Han kjenner Brann og har et forhold til klubben fra før.

– Vi tror at Lars Arne Nilsen og Brann kan bli god match fra første dag. Han har gitt oss et godt innblikk i hvordan han tenker som fagmann, og vi liker ideene hans. Det han utrettet som Hødd-trener var imponerende, og vi mener helt klart at han er moden for en så stor oppgave som den vi nå har gitt ham, sier Soltvedt.

I første omgang handler det om å jobbe sammen ut 2015-sesongen. Hvis det blir suksess, er det ikke utenkelig at Lars Arne Nilsen trener Brann i 2016 også.

– Vi har snakket om neste år, men ønsker foreløpig å konsentrere oss om å gjøre jobben i år, medgir Soltvedt.

 

Kilde: Bt.no, tv2.no, nrk.no, Brann.no

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!