Landslagspausen som hvert år faller i månedsskiftet mars/april er alltid problematisk. Det er den mest hektiske tiden av sesongen for klubblag, og midt i den perioden har FIFA bestemt at det skal spilles landskamper på alle kontinenter. For Manchester United kan dette koste dyrt. 

Lagene i dagens Premier League er internasjonale som få. Det betyr at landslagspausen sender spillerne på tvers av jordkloden midt i en hektisk periode av sesongen hvor hvile kunne vært å anbefale. United har totalt 14 spillere på landslagsoppdrag, hvorav tre skal til Sør-Amerika og én til Afrika.

Vi kan gjerne ta dette steg for steg. Herrera og De Gea har allerede vært i Israel, og de avslutter hjemme mot Frankrike denne uken. 2 kamper og en ok reiseavstand bør gå fint. Fellaini har allerede spilt hjemme mot Hellas og skulle i teorien til Russland for å spille kamp 2, den ser det derimot ut som han slipper etter å ha pådratt seg en liten skade.

Shaw, Rashford og Lingard er allerede ferdig med landslagspausen sin ettersom de spilte treningskamp forrige midtuke. Det gir en god uke med restitusjon nå. Verre er det med Jones og Smalling som begge pådro seg skader på landslagsopphold. Det snakkes om at Jones er ferdig for sesongen, omfanget rundt Smalling er derimot enda usikkert.

Mkhitaryan skal heldigvis kun spille én kamp for Armenia, men den innebærer lange flyturer til/fra hjemlandet. Bør uansett nå få en god pause inn mot helgens runde. Daley Blind har allerede vært i Bulgaria å spilt. Det ble ingen hyggelig tur for vår nederlandske venn. Det endte med tap, og at treneren(som også er hans far) fikk sparken. Blind og Nederland har én kamp igjen av denne pausen. Den kommer mot Darmians Italia som også har hatt et fint kampoppsett med to kamper i sentral-Europa.

Så kommer vi til de fire med lengst reiser. Eric Bailly har allerede spilt kamp i Russland og skal til hjemlandet Elfenbenkysten for kamp 2, det innebærer en 8 timer lang flytur hjem. Rojo og Romero er i Sør-Amerika. Det innebærer flyturer på 12 timer tur/retur Manchester. De vil tidligst være i Manchester torsdag. Det samme gjelder Antonio Valencia som representerer Ecuador.

United har også noen spillere som har fått seg en vel fortjent pust i bakken før en av tidenes mest hektiske april(http://www.united.no/nyhetsarkiv/travleste-april-pa-38-ar/). Mata, Carrick, Zlatan, Martial og Young ble enten ikke tatt ut eller har gitt seg på landslaget. Rooney og Pogba ble ikke tatt ut grunnet skade. Ingen av de skadene skal være verre enn at de snart er tilbake i drift. Det trenger i hvert fall United.

Landslagspausen har foreløpig ført til tre nye skader på spillere som ville spilt mye i April, men nå ser det verre ut. Jones, Smalling og Fellaini har alle blitt sendt hjem fra landslagsopphold. Det ser heller ikke ut til at Rooney og Pogba er helt klar til først kommende helg(Everton 4. april er mer sannsynlig). Tar vi i tillegg med at Rojo, Romero og Valencia tidligst er tilbake i Manchester torsdag ser det tynt ut.

Klarer United å mobilisere en sikkelig slutt spurt? Det ser i hvert fall litt tynt ut akkurat nå. Landslagspausen er virkelig noe herk, spesielt så tett opp mot sesongslutt.

 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!