De fleste har sikkert fått med seg stortalentet Kyllian Mbappé Lottin som storspiller for Monaco fortiden. Men hvem er denne Mbappé? Og hva har gjort han så god? Vel, det skal jeg prøve å finne ut av nå. 

Personalia:
Navn: Kyllian Mbappé Lottin
Født: 20 Desember, 1998 (18 år)
Nasjonalitet: Frankrike og Kamerun
Nåværende klubb: AS Monaco
Tidligere klubb(er): AS Bondy (juniorstall)

Mbappé fra da han signerte sin første proffkontrakt.

I 2010 begynte Mbappé å spille juniorfotball for klubben AS Bondy. Der var han helt frem til 2013, da Monaco hentet Mbappé inn til sitt akademi. Det skulle gå 2 år til før Mbappé tok steget videre og begynte å spille med b-laget til Monaco. Mbappé fikk tilsammen 12 kamper for b-laget, der han gjorde 4 mål.

2 Desember 2015 skulle Mbappé endelig få sin a-lags debut, da han ble byttet inn i det 88 minutt for Coentrao i 1-1 kampen mot Caen. Et par måneder senere, 20 Februar 2016 (for å være nøyaktig), så fikk Mbappé sitt første mål for Monaco, da han satt 3-1 målet på overtid mot Troyes. Det målet gjorde han også til tidenes yngste målscorer for Monaco.

14 Desember 2016 skulle bli en av Mbappé sine beste dager på fotballbanen, da han scoret hat-trick i 7-0 seieren over Rennes i den franske cupen. Det var også første gang siden 1997 at en Monaco spiller scoret et hat-trick.

Mbappé jubler etter en av sine scoringer etter 7-0 seieren mot Rennes.

Nå nylig skulle Mbappé også vise seg frem i Europa da han scoret 1 mål mot Manchester City i Champions League.

Mbappé har eller ikke gjent seg bort når det kommer landslaget. Selvom det ikke har blitt landskamper for a-laget, så har Mbappé 2 kamper for U17 og 11 kamper for U19, hvor han også har gjort 7 mål. Det blir nok ikke lenge til vi ser unggutten spille med de beste.

Men hva har gjort at Kyllian Mbappé Lottin blir sammenlignet med Thierry Henry? Mye av grunnen er nok fordi han går de samme stegene som Henry, men Mbappé har også en veldig lik spillestil. Fart og teknikk holder lenge nok når man er spiss/kant.

Mbappé sammenlignes med en av de største franske spillerne gjennom tidene, Thierry Henry.

Så blir det spennende å se hvor lenge Monaco klarer å holde på talentet. Kontrakten går i juli 2019, men blir ikke overrasket om han er å se i en annen klubb allerede ti sommeren.

SHARE
Previous articleVI kårer en vinner!
Next articleFotball på tv – til og med fredag!
Christoffer Karlsen
Mitt navn er da Christoffer Karlsen, er 25 år og bor i Fredrikstad. Ser på meg selv som en blid og utadvendt person. Prøver å få med meg så mye som mulig av fotball og kan sitte å se på fotball i timesvis uten å bli lei. Har jo 2 favorittlag i Arsenal og Vålerenga, men har også noen lag rundt omkring som Exeter City i Football League 2 og SexyPoxyt på nivå 4 i Finland Twitter: @Fotball_Nerden

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!