Det spisser seg til i toppen av Premier League, når halvspilt sesong er gjennomført for de fleste lagene. Øverst troner Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Skal han bli første norske manager til å vinne Premier League?

Det er ingenting å si på Manchester United sin form om dagen. Etter en forferdelig start på sesongen, der man måtte se tilbake til forrige årtusen for å finne like lite poeng på de første kampene, har Solskjærs mannskap snudd alle piler til å peke like bratt som de tøffeste fjellveggene. Når får du populaere norske spilleautomater i 2021

I tillegg virker det nå som han har temmet villdyret Pogba, som ligger inn veldig gode prestasjoner i tospann med Bruno Fernandes. Fra snakk om at Solskjær burde få en betydelig sum for levet livet på Mørekysten en tide framover, snakkes det nå om ligagull i Manchester – til den røde delen av byen.

Når de i tillegg søndag sparker Liverpool, deres argeste konkurrent, på hode og ræven ut av FA cupen er stemmingen på topp blant supporterne til de røde djevlene. Kan dette holde hele veien inn?

Selv om stemningen er på topp på Old Trafford lurer farene i sivet. Den blå delen av Manchester har ingen planer om å sitte å se på at Ole Gunnars sitt mannskap skal spasere til deres første ligamesterskap siden Alex Fergusson regjerte i Premier League. Manchester City har vunnet Premier League 3 ganger siden United sist vant sist, de to siste med nåværende manager Pep Guardiola.

Manchester City ligger 2 poeng bak Manchester United, på 2. plass med 38 poeng. Pga koronasituasjonen som har vært i Manchester City ligger de også 1 kamp bak – de har nemlig bare spilt 18 kamper. Med seier i denne hengekampen vil de være forbi Ole Gunnar sine røde djevler. Men en ekstra kamper er kanskje ikke det Pep Guardiola ønsker seg i det tette kampprogrammet som kommer. For i tillegg til å være igjen i både Ligacupen og Fa cupen, skal også Manchester City ut i Champions League. Manchester United skal for øvrig også ut i Europa å spille fotball, men da hjelper det ikke med hengekamper i ett ellers veldig tett program.

Kilde: Pixabay

Brendan Rodger sitt Leicester har også kastet meg i kampen, og ligger i skrivende stund på 3. plass med like mange poeng som Manchester City og har nå 6 kamper på rad der de ikke har tapt. Dette er det kun de to øverste lagene i ligaen som matcher. Selv om Leicester har vunnet serien siden sist Manchester United vant sist er det likevel ikke alle som klarer å ta Leicester som en seriøs tittelkandidat. Og kanskje det er deres fremste styrke?

På plassene bak topp 3 finner vi Liverpool på 4. plass, men som er i veldig svak form og ligger 6 poeng bak Solskjærs United. Men regjerende mestre har ikke glemt gamle kunstner så fort og vil være en stor trussel når de finner tilbake til formen.

Jose Mourinho sitt Tottenham finner vi på 5. plass med 1 poeng mindre en Liverpool og var i julen en av de heteste kandidatene til seriegullet, sammen med nevnte Liverpool. Men også Tottenham trakket på noen spisse steiner i romjulen og har derfor havnet bakpå. Men ett par feilsteg fra lagene over så er Tottenham klare til å hugge til. Har sammen med Manchester City en kamp til gode og vil med seier her passere Liverpool og legge seg i ryggen på lagene over.

De eneste som er klart når sesongen er halvspilt – er at ingenting er avgjort. Til forskjell fra de forrige sesongene lever plasseringene i toppen som aldri før og øverst ligger Ole Gunnar Solskjær og vet at lagene under står klar til å hugge til om han skulle trakke skjevt..

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!