Det er ingen tvil om at Premier Leagues målkonge Harry Kane har en meget god sesong i år, og leder kampen om gullskoen så langt, men det blir ingen enkel kamp, for Mohamed Salah og Sergio Agüero er like bak.

Med straffespark mot Liverpool på Anfield scoret Harry Kane sitt ett hundrede liga mål for Tottenham Hotspur og skrev seg inn i historiebøkene som første og eneste Tottenham-spilleren med ett hundre ligamål. Med 29 mål i 16/17 sesongen og 25 mål i 15/16 sesongen tok Kane med seg gullskoen hjem i begge sesongene, og nå vil han fullføre ”The Treble” av toppscorere. Det ligger han an til å gjøre også. Like bak er Mohamed Salah, med bare ett mål mindre enn Kane. Egypteren kom til Liverpool sommeren 2017 og beviste med en gang hvorfor han skulle være med å kjempe om gullskoen. Med sin utrolige hastighet, smidighet og gode øye for å være på rett sted til rett tid, ligger han og puster Kane i nakken.

Det så lenge ut til at det var en av disse to som skulle ta med seg hjem gullskoen, helt til Sergio Agüero ville være med på leken og scoret fire(!) mål for Manchester City hjemme mot Leicester og er nå bare et mål bak Mohamed Salah. Agüero har alltid vært en god konkurrent for gullskoen men lå fem mål bak Salah før kampen mot Leicester og har ikke vært nærmere siden 15/16 sesongen da han var bare et mål bak Harry Kane, som vant trofeet.

Et annet mål som disse tre kan oppå denne sesongen er å sitte ny rekord for mest mål scoret i en sesong med 38 kamper. Foreløpig blir rekorden holdt av Alan Shearer (Blackburn Rover), Cristiano Ronaldo (Manchester United) og Luis Suárez (Liverpool) som alle har 31 mål over en sesong på 38 kamper. Dersom Harry Kane skulle opprett holde måltørsten sin og score ni mål på de neste elleve kampene vil han overgå rekorden med ett mål. Det vil si at han må ha et gjennomsnitt på 0,81 mål per kamp ut sesongen. Med sin nåværende form, hvor han har 23 mål på 26 kamper holder han et snitt på 0,88 mål per kamp, og nå som Tottenham akkurat har fullført sin vanskeligste periode i Premier League, burde Tottenham-gutten klare å bryte rekorden. Dette er med forutsetninger om at han holder seg skadefri og opprettholder den gode kampformen. Å bryte denne rekorden er også innenfor rekkevidde for Mohamed Salah og Sergio Agüero.

Dersom disse tre stjernespillerne bestemmer seg for å lage målfest i de siste elleve Premier League rundene kan de klare å bryte den ultimative målscorer rekorden, nemlig å score mer mål enn det Andrew Cole og Alan Shearer har gjort i sesonger med 42 kamper, 34 mål. Om det blir ekstra motivasjon for å bevise hvem som er den beste målscoreren i Premier League gjennom tidene venter og se, for Harry Kane, Mohamed Salah og Sergio Agüero har alle tre bevist tidligere at når de virkelig vil kan de score mål, og det er ingen tvil om at de kan bryte rekordene i år.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!