Etter England – Ukraina i går fikk snakket om mållinjeteknologi (heretter kalt MLT) enda mer bensin på bålet, etter at en ball var inne uten at målet ble godkjent.

John Terry redder ballen inne i målet..

Uefa og Fifa har lenge vært i mot å innføre MLT og har jobbet med andre alternativer, samtidig som fotballverden har presset på slik at de har følt seg tvunget til å sette i gang prøveprosjekter med MLT. Enkelte kamper i EM har vært med testet (om ikke alle) MLT uten at dommeren eller noen har hatt mulighet for å sjekke dette underveis i kampen.

UEFA og særlig Platini har alltid vært svært i mot MLT. Han er redd for at i det øyeblikket han innfører MLT så vil fotballverden kreve teknologi for å registrere hands, offside osv. Han sier selv at teknologien er der, og det ikke hadde vært noe problem å innføre denne nå, men han mener at dagens system med 5 dommere fint kan erstatte MLT.

I går gikk Sepp Blatter, president i FIFA, ut på twitter med følgende beskjed ” After last night’s match #GLT is no longer an alternative but a necessity.”

Det har vært spekulert i om at hvit ball, hvite stenger, og englands helhvite drakt var med å avgjøre om dommeren klarte å få situasjonen med seg i gårsdagens kamp..

Dermed kan det se ut som det ikke er noen vei tilbake verken for Fifa eller Uefa, og at MLT vil bli innført straks man føler at man har testet det ut nok.

Jeg er ikke for videodømming, for jeg mener at en del av sjarmen med fotballen er at det er situasjoner å diskutere. Dommerne vil alltid gjøre feil, og vi vil forsette å kjefte på de J.  Men vi skal forsette å utvikle de beste dommerene, for at feilene skal være marginale og tilfeldige. Men vi snakker her ikke om videodømming, men en teknologi for å avgjøre om ballen er inne eller ikke.

Innfør MLT nå, hvis den allerede er klar! Begynne med å innføre det i øverste divisjonene i FIFAs kongerike og landskamper, og så tar vi det deretter.. Om den ikke er feilfri og utprøvd nok, sett tid og ressurser i sving for å få den ferdig. Så slipper vi flere situasjoner som i går, og en dommer som blir både uthengt og straffet for noe som skjer i en 1/10 sekund