Så har Norges fotballforbund endelig bestemt seg. Mange lag kan puste lettet ut. Ingen lag fra kvinnenes 1. divisjon og guttas Postnordliga rykker ned i år.

I forrige uke vedtok forbundet at breddefotballen ble innstilt. Det betyr at 1. divisjon og Postnordligaen blir de laveste divisjonene som fullfører sin sesong i 2020. Tidligere i dag vedtok forbundsstyret at det ikke blir nedrykk.

Men noe konsekvenser får det. 1. divisjon der blir nedrykk erstattet av resultatbonus, dette er for at lagene nederst på tabellen skal ha noe å spille for.  Postnordligaen vill gjenstående nedrykksluttspill strykes og de lagene som ikke kjemper om opprykk blir stående med 13 kamper denne sesongen.

Forbundet har valgt en løsning som ikke vill ha for store konsekvenser for gjennomføringen av 2021 sesongen. En løsning der lag skulle rykke ned ville føre til at 2021 sesongen ikke kunne bli spilt som normalt. Man starter opp serien i 2021 med samme system som denne sesongen. Dette rokker heller ikke på gjennomføringen av et nytt spillesystem på kvinnesiden som skal settes i gang i 2021 heter det i en kommentar fra fotballpresident Svendsen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!