I går var vi som så på litt utenlandsk fotball, eller en oppsummering på Tv2 sport vitne til en spesiell hendelse. I kampen mellom Lazio og Napoli scorer den tyske superspissen Miroslav Klose med hånden. Dommeren dømmer mål, men i tumultene som oppstår etterpå forteller han dommeren at han tok den med hånden og ber dem annulere målet.

Hvorfor er dette unikt? Jo, her ville 99% ikke ha innrømmet å ha tatt ballen med hånden. I tillegg er stillingen 0-0, noe som gjør at han ikke får noe Fair Play «gratis» som en normann gjorde når de ledet 3-0 i Tyskland. Dette er noe større og noe som koster mer enn å spille tilbake ballen til motstander, når motstander har spillt ballen ut ved skade. Dette er en hyllest til Fair Play!

Dette er en gest mot Fair Play som alle burde slå opp med store bokstaver. Fokuser på dette i media, så blir det kanskje poppis å gjøre det samme. I denne artikkelen har jeg skrevet Fair Play med store forbokstaver med vilje.

Under er video av hendelsen fra Youtube. Desverre er produsenten svært opptatt av å vise reprise av hendelsen til at de får med seg samtalen mellom dommer og Klose. Vi får derimot se reaksjonen til Napoli spillerene som gir Klose en «klapp på hode» for sin Fair Play gest. I dag hyller vi Miroslav Klose OG Fair Play!