Trond Andal er Arsenal-supporter på sin hals og har tatt en vurdering av årets stall, og hvorfor i år blir Arsenals år. Trond er på twitter, og vi anbefaler alle å følge @Tiandal. Teksten er gjengitt med tillatelse av Trond.

Arsenal 2015/16

Arsène Wenger har i min bok nå en stall som realistisk kan vinne PL.

Det er mange grunner til det, men den viktigste er rett og slett ett langsiktig prosjekt i å utvikle nok gode og riktige fotballspillere innenfra klubben.

Britiske gutter han rett og slett stoler på , men også noen utenlandske unggutter som har vokst opp med klubben.

Parallelt har Wenger innsett realitetene i den fotballverden man lever i, og har skjønt at klubben har behøvd en økonomi som gir han muligheten til å supplere denne gjengen med klassespillere som med jevne mellomrom blir tilgjengelige.

Jeg vet at veldig mange med hånden på hjertet trodde Wenger aldri ville gjennomføre kjøp i 300-400 millioners klassen. Men fakta er at han hele tiden sa at han ikke var redd for å kjøpe om de rette spillerne ble tilgjengelig.
En merkedag i Arsenal historien var derfor den dagen budet på Suarez ble lagt inn. Wenger var endelig klar for å bruke penger, og klubben tålte også å lønne denne type stjerner.

Viktigere da enn noensinne var de jo da at man kjøper de rette spillerne, og pr Juli 2015 er Özil, Sanchez og Cech hentet i denne kategorien.

Sanchez ble en umiddelbar sukses, mens Özil har vært mye opp og ned.

Mye tyder imidlertid nå på at tyskeren har funnet seg godt til rette, og om han leverer en hel sesong opp mot sitt maks kan fort bidraget bli like viktig som det Sanchez leverte i fjor?

Dette sammen med at Cech kommer inn i en veldig viktig posisjon for ett lag med tittel ambisjoner, gjør at laget allerede her ser veldig skjerpet ut.

peter cech

En annen nødvendighet for en klubb som skal delta på flere fronter og samtidig være en tittelkandidat, er en nødvendig bredde. Og i min bok er det viktig at bredden er satt riktig sammen.

Bredden i dette Arsenal mannskapet teller faktisk nå en del unge, engelske landslagsspillere som Wilshere, Ox, Chambers, Gibbs og Akpom. I tillegg til spillere som fortsatt holder høyt nivå som har vært her en stund som Rosicky og Arteta.

Dette er spillere som trives i London, selv om spilletiden akkurat nå ikke er like mye som de hadde håpet på.
Samtidig holder de ett så høyt nivå at de innen kort tid kan skaffe seg langt mer spilletid.

En av grunnene til at Wenger ikke henter for mange nye akkurat nå er at veien til startplass for denne gjengen ikke må bli lenger enn den er nå.

Dette holder dem skjerpet og motivert om de plutselig må inn å spille en viktig rolle i laget over en lengre periode.

Wenger har korrigert noe på måten han angriper viktige og tøffe bortekamper. Dette beviste han sist sesong, og blir ekstremt viktig å ta med seg videre.

Men først og fremst tror jeg det viktigste for dette laget er å begrense antallet personlige feil i viktige faser av kampene.

Måten Wenger ønsker å spille på krever en enorm nøyaktighet og konsentrasjon. Historisk sett er det ofte de beste og mest rutinerte spillerne som har gjort graverende feil i store kamper. Dette må selvsagt bedres, men det tror jeg også Wenger har veldig fokus på?

Når alt kommer til alt ønsker vår franske manager å vinne med offensiv, positiv fotball, og jeg tror han nå er veldig nærmt en tropp som selv med litt skader kan gjøre det.

Francis-Coquelin-Arsenal-549266

En annen veldig viktig spiller oppe i dette er Coquelin.
For å være litt kritisk og ærlig, så tror jeg faktisk ikke Wenger innså viktigheten av en slik spillertype i systemet sitt før Coquelin litt tilfeldig fikk muligheten til å bekle den.Men når han først fant han, så gir han også han virkelig tillit. Derfor kjøpte han heller ikke en ny DM denne sommeren.
Wenger skjønner rett og slett at han nå må gå all inn, for at han skal kunne vokse videre inn i denne rollen.

Fremover på banen må Arsenal rett og slett score flere mål. Og det må antageligvis fordeles på mange.
Noe jeg også tror vil skje.

Spillere jeg tror vil plusse på sine antall denne sesongen er Wilshere, Cazorla, Ramsey, Ox, Özil og Walcott.
Noen av dem naturlig nok pga lange skadeperioden sist sesong, men flere av den også rett og slett fordi de vil fungere bedre på ett lag som produserer mer. Slår denne spådommen til, er det ikke behov for en spiss med 20-25 mål.
Det tror jeg nemlig ikke Giroud er kapabel til.
Men om han ikke er det, hvorfor ønsker jeg så ikke for enhver pris en annen toppspiss?
Jo rett og slett fordi franskmannen bidrar til mye annet som gagner de små , lette offensive spillerne som er rundt han. Flink til å holde på ballen, flikke og ikke minst så har han faktisk en høy forståelse til å delta i trekanter i boksen. Viktige dødballmål forventer vi også av Giroud.

Arsenal slipper dessuten denne sesongen to veldig forstyrrende play off kamper til CL. Det kan virke litt sytete, men fra en som mange ganger har opplevd begge deler, så mener altså Wenger at dette kan bety mye i innledningen av sesongen.

Ifjor tapte Arsenal 11 av de 13 poengene de endte bak Chelsea på de første seks serierundene, så noe ligger det kanskje i det?

Vi skriver nå slutten av Juli, det er to uker til serieåpning og Arsenal har på sine siste fem kamper scorer 21 og sluppet inn 3. Det er ett lag i flyt, som med sine to pokaler i FA cupen har fått skjerpet sulten og går nå for den store bøtten.

Marginer vil alltid avgjøre om de lykkes, men jeg tror forutsetningene sjelden har vært bedre?

Tabelltips : Nr.1, og det rett og slett fordi jeg ikke finner noe bedre argumenter for hvorfor noen andre skal ende foran ?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!