I dag annonserte det Engelske fotballforbundet straffen til Luis Suarez, som tidligere i uken tok ett tygg av Chelseas Ivanovic. Suarez blir utestengt til langt ut i neste sesong..

10 kampers karantene fikk Luis Suarez i dag i straff for hendelsen. Dette har vekket sterk reaksjon hos de mest tilgivende Liverpool supporterene, mens resten mener det enten ok, er noen kamper for mye, eller noen måneder for lite.

En del Liverpoolsupportere har forsvart Suarez mot videre straff, da det samme skjedde mellom Defoe/Mascherano da sistnevnte spilte for West Ham. Defoe fikk gult kort for hendelsen under kampen, og ingen straff i etterkant. Det gule kortet betyr at dommeren har sett og vurdert situasjonen, og forbundet kan dermed ikke gå inn å ilegge straff. Dermed faller denne sammenligningen utenfor, mener jeg.

Vi må huske at vi snakker om en spiller som har vært utestengt før for usportsligheter, og det er ikke første gang i historien han gjør denne hendelsen (selv om dette var i ett annet land). Desverre for Suarez så blir nok straffen så streng fordi hans navn blir nevnt sammen med usportslige ting underveis i sesongen og dermed blir straffen nok strengere enn f.eks hvis Joe Hart hadde gjort det samme. Urettferdig synes du? Det synes ikke jeg.. Det er vel forskjell på å straffe en førstegangsforseelse og en som hele tiden roter seg opp i trøbbel.. Dette ser vi igjen i f.eks spillere som faller alt for enkelt, som blir straffet hardere når de faktisk gjør det. Bale og Suarez får lettere gult kort for filming fordi de har ett rykte på seg for å gjøre det… (annet eksempel er Joey Barton)

I tillegg er straffen identisk med det som ble gitt i Nederland for samme forseelse.

Hvorfor er biting verre en enn grisetakling? Dette er en ting som absolutt ikke har noen med fotball å gjøre, der taklinger faktisk er en del av spillet. Noen ganger mister man hodet, men FA hadde slått like mye ned på det om noen hadde tatt en uppercut på en annen spiller og forsatt å slå feks.. Det er skjeldenheten og hvor langt i fra fotballen handlingen er som også gjør at folket reagerer. Det er og farlig å bli bitt i forhold til overførebare sykdommer.

Dessuten det er noe nytt innenfor fotballen, og det er viktig for fotballen å vise at DETTE er en trend vi IKKE vil se igjen. 10 kampers karantene vil nok gjøre at noen tenker seg 2 ganger om før de finner på noe så dumt igjen..

Jeg synes det er viktig og bra å statuere ett eksempel her, og ingen andre enn Liverpoolsupporterene finner på å forsvare Suarez i denne saken her.

Jeg synes det er en passende, men dog tøff straff, for Luis Suarez. Dette er ett veldig støkk i mannen som har jobbet veldig mye med sitt image denne sesongen, før han brukte 5 sekunder på å fåkke det til igjen…