Støvet legger seg fortsatt etter at nyheten kom om at Lionel Messi ikke kommer til å fortsette i Barcelona neste sesong.

Alle som er tilknyttet Barcelona har vært gjennom en rekke følelser de siste par dagene. Ikke bare har klubben mistet den viktigste spilleren i Barcelona sin historie, men også et stort navn som betyr så mye for både supportere og spillere.

Lionel Messi sine mange bidrag på fotballbanen er åpenbare, men også hans kommersielle bidrag til klubben og den emosjonelle forbindelsen han har hatt til supportene har vært i en særegen klasse.

Konsekvensene av å miste Messi er mye mer enn mål og trofeer. De katalanske gigantene må planlegge for en fremtid både på og utenfor banen uten sin argentinske tryllekunstner.

Så hvilke konsekvenser vil Messis eventuelle overgang ha for Barcelona? Og hvilken innvirkning har denne hendelsen på oddsen og Barcelona sine muligheter i neste sesong?

De sportslige resultatene

De sportslige resultatene Messi har hatt med Barcelona i løpet av de 17 sesongene han har spilt der er intet mindre enn utrolig.

Messi har vært den viktigste spilleren for Barcelona i nesten to tiår.  Han er klubbens suverene toppscorer og er den spilleren i Barcelona sin historie som har vært med på å vinne flest kamper.

Han har slått alle rekorder og i åtte av sesongene har han avsluttet som toppscorer i Spania. I løpet av 778 kamper har han scoret utrolige 671 mål. Han har vært med å vinne 35 titler, blant andre fire Champions League titler, 10 La Liga -titler og 3 klubb-VM.

Spørsmålet er nå om det finnes spillere som kan fylle tomrommet etter Messi.

Den økonomiske siden

Joan Laporta har innrømmet at Messi genererte en tredjedel av Barcelonas totale inntekt. Hans tilstedeværelse på laget har skapt inntekter på mange måter: Salg av skjorter og fotballartikler, sponsing og billettsalg. Åtte av ti fotball-skjorter som har blitt solgt var en Messi-skjorte.

Det er estimert at klubben tjente rundt 250-300 millioner euro i året takket være den argentinske spissen. Dersom disse pengene nå er borte kan klubben gå en vanskeligere økonomisk tid i møte. Det vil ikke være lett å erstatte disse inntektene. Barcelona vil rett og slett ikke være en like økonomisk lønnsom klubb uten Messi.

Den følelsesmessige siden

Messi har vært klubbens viktigste skikkelse lenge. Han er et forbilde både på og utenfor banen, spesielt for yngre supportere. Ikke bare på grunn av det faktum at han er en av de beste spillerne gjennom tidene, men også hans reserverte personlighet, ydmykhet og rolige privatliv har fascinert Barcelona -fansen.

Han er en familiemann med god moral og sunne prinsipper. På grunn av Messi har klubben Barcelona ikke bare fans i Spania, men over hele verden. Man frykter at mange fans vil slutte å støtte klubben etter Messis overgang.

Messi som merkevare

De siste 17 årene har Barcelona-merket blitt synonymt med Messi. Når du snakker om Barcelona, ​​snakker du om Messi. Både byen og klubben er nå direkte knyttet til hans image. Den tiden er dessverre over.

Oddsen

Barcelonas oddsbetting har sunket noe etter nyheten om Messis overgang, men Barcelona sineodds for å vinne La Liga har likevel ikke blitt mye dårligere til tross til tross for de siste dagers nyheter.

Oddsen vil i stor grad påvirkes av hvilken klubb Messi eventuelt signerer med. Dersom Messi signerer for et annet lag i forkant av sesongen 2021-22, vil Barcelona sannsynligvis se oddsen synke mer, men usikkerheten er stor.

Dersom du er interessert i hvordan oddsen vil utvikle seg, kan du følge med på alle de store ligaene i Europa her.

Barcelona er den eneste storklubben Messi har spilt for og det er en kun en håndfull klubber på markedet som har råd til en spiller som Messi. Aktuelle klubber er for øyeblikket Manchester City og Paris Saint-Germain. Manchester City har vært en av de mest aktuelle klubbene for en eventuell overgang, men City-manager Pep Guardiola har allerede utelukket en Messi-overgang og vi kan bare spekulere i hva som skjer dersom Messi blir stående uten klubb.

Er Messi virkelig borte fra Barcelona?

Messi kan selvfølgelig på en eller annen måte komme tilbake til Barcelona. Det er ikke sannsynlig å tro at døren er helt stengt om han skulle ønske å komme tilbake.

Også uten Messi har Barcelona en rekke prominente spillere med stor angrepskraft. Vi kan nevne Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Memphis Depay og Sergio Aguero. Barcelona er et sterkt lag, med noen av de beste spillerne i verden.

Likevel er det ingen som kan måle seg med legenden Messi, og selv om Barcelona fremdeles er et sterkt lag uten argentineren, vil hans eventuelle avgang merkes.

 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!