Samtlige klubber i Premier League har unnagjort omtrent en tredjedel av årets sesong. Mange mener Liverpool allerede har avgjort tittelkampen, men hvordan ser det egentlig ut?

Etter at Liverpool slo Manchester City 3-1 hjemme på Anfield i den 12. spillerunden, og med det skaffet seg et forsprang på ni poeng på deres argeste konkurrent, hevder mange at ligagullet allerede kan innkasseres i Liverpool. At kampen betydde mye for begge lag var ikke vanskelig å se, noe denne saken fra tv2.no understreker. Pep Guardiolas meget bestemte håndtrykk med dommertrioen etter kampen har blitt tolket i både øst og vest.

At Guardiola føler seg satt under press er det neppe tvil om. Det er ikke slik at forspranget er umulig å ta igjen, men Liverpool ser forrykende sterke ut og virker ikke til å kunne tape. Faktisk har Liverpool aldri tatt flere poeng enn nå i en rekke på 50 kamper. Også hos bet365 er det liten tvil om at gullet skal til Anfield. Hvis ditt Premier League tips er at Liverpool stikker av med tittelen får du nå kun 1,40 i odds. Manchester City gir 3,25 ganger pengene.

Faktisk ligger både Leicester og Chelsea nærmere Liverpool enn det Manchester City gjør. For Brendan Rogers og hans Leicester har teltet tatt full fyr, og «The Foxes» spiller nå feiende flott fotball. Det er ser heller ikke ut som Jamie Vardy er særlig påvirket av dramaet som foregår på hjemmebane mellom kona, Rebekah Vardy, og Coleen Rooney (Wayne Rooneys kone), da han for tiden er toppscorer i ligaen med 11 mål. 

Også Chelsea imponerer. Etter å ha hatt transfer-nekt i sommer har likevel Frank Lampard fått gang i butikken på Stamford Bridge med spillere som Mason Mount og Tammy Abraham i front. Etter å ha tapt 0-4 på Old Trafford i sesongåpningen har Chelsea reist seg på mesterlig vis og ligger i skrivende stund på tredjeplass med 26 poeng, likt med Leicester og ett poeng foran City.

At Chelsea eller Leicester er en reell trussel for Liverpool er det imidlertid veldig få som tror på, og begge står til odds 34 som PL-vinnere.

Kilde: Pixabay

Åpnere i kampen om nedrykk

I nedrykksstriden er det vanskeligere å spå. Det ser imidlertid ut til at nyopprykkede Norwich er ligaens svakeste lag. Etter en positiv seriestart har Norwich i det seneste fremstått stadig blekere, og en tredjedel inn i sesongen ligger de sist med syv poeng. Når vi vet at det trolig behøves 35 poeng (minst) for å overleve i Premier League er det enkelt å se at Norwich må forbedre sitt poengsnitt voldsomt i løpet av de resterende kampene.

Mange spådde også Sheffield United til å rykke rett ned igjen, deriblant Dagbladet, men laget fra Bramall Lane har overrasket alt og alle i løpet av høsten. Med 17 poeng ligger Sheffield United på femte plass etter tolv spilte kamper, en plassering som gir plass i Europa neste sesong. 

Også Southampton og Watford har satt seg selv i problemer med kun åtte innspilte poeng inntil videre, og begge er høyaktuelle nedrykkskandidater. Det er også Aston Villa (11 poeng), mens andre klubber som ble spådd en vanskelig sesong som Brighton og Burnley begge har skrapt sammen 15 poeng inntil videre.

I kampene frem mot jul blir vi med garanti klokere, men at Premier League lever og leverer er det nok en gang ingen tvil om.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!