Søndag 12 mai ble den siste Premier League kampen for 2018/19 sesongen spilt, men kampen om Premier League er langt fra over. 3 lag er klare for å rykke ned fra Premier League, men bare 2 av 3 lag som skal rykke opp er klart. Først mandag 27 mai får vi vite hvem det siste laget blir.

Formatet i England er enkelt å forstå. 3 lag rykker ned fra Premier League. 2 lag rykker direkte opp, mens 3-6 plassen møtes i omspill (play off). Lag 3 møter lag 6 og lag 3 møter lag 4 i dobbelkamp, og vinneren av disse to kampene møtes til opprykksfinale på Wembley mandag 27 mai.

Det er allerede klart at Cardiff, Fulham og Huddersfield tar turen ned fra Premier League til det nest øverste nivået i England. En miserabel sesong for nevnte lag, hvor det sjelden har vært klart så lenge hvem som skulle rykke ned. Nå klarte Cardiff dog å få noe matematisk spenning på slutten, men uten at de ble reelt farlig noen gang.

I Championship var det Norwich og Sheffield United som trakk det lengste strået i en sesong hvor opprykks kampen levde lenge.  Men der lagene på plassene bak de to øverste snublet, så klarte de to nevnte lag å bevare roen inn til slutt.

Ett av lagene som nå er i Playoff er den gamle storheten Leeds. Leeds var lenge det førende laget i den nest øverste divisjonen, men en utrolig dårlig avslutning på sesongen sendte de fra direkte opprykk og rett ned på playoff. Kun 2 seire på sine 7 siste kamper, og 3 tap på sine 4 siste kamper er ikke en god form å ta med seg når kampen om pengene skal avgjøres.

Lørdag 11 mai ble de første kampene i semifinalene spilt. Leeds møtte Derby, hvor det laveste plasserte laget fikk hjemmekamp først. Mange regner Leeds som den store favoritten blant de 4 til å rykke opp til Premier League, mens den dårlige formen til Leeds teller i Derby sin favør. Leeds klarte å vinne 0-1 på bortebane, og tar med seg ett veldig godt utgangspunkt foran returmøte onsdag 15 mai.

To tidligere Premier League lag som kjemper om den andre plassen i opprykks-finalen 27 mai er Aston Villa og West Bromwich. Aston Villa so det laveste plasserte lag mellom disse to fikk hjemmekamp først, men holdt på rote det vekk. En dårlig pasning til WBA’s Dwight Gale sendte bortelaget i føringen. Men Villa presset på og klarte å snu resultatet til 2-1 seier. Det er ikke bortemåls regel i playoff kampene så Villa har føringen inn mot tirsdagens returoppgjør.

Hos 22bet.com kan du spille på hvem som kvalifiserer seg til finalen. Leeds har det beste utgangspunktet og du får lavest odds på Leeds seier på onsdag. Ellers er det ganske likt mellom West Brom og Aston Villa når det kommer til odds

Oddsene på finalen blir klart så snart semifinalene er avgjort. Men det skulle ikke forundre meg om det er Leeds og Aston Villa som møtes på Wembley mandag 27 mai. 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!