Hele 7 runder gjenstår i den øverste divisjonen i Norge, men hvem som kommer til å kjempe med nebb og klør i nedrykksstriden har lenge vært klart. Eliteserien levere i både topp og bunn og vi skal her se hvem vi tror rykker ned fra Eliteserien 2021. Du kan sjekke ut bethard 2021 for å se tilgjengelige bonuser for å spille på kampene.

Det er altså de 2 nederste lagene når 30 serierunder er ferdigspilt som rykker direkte ned. Laget på 18. plass skal ut i kvalifisering mot ett utvalgt lag fra Obosligaen. I Obosligaen rykker de to øverste lagene direkte opp, mens lagene på 3-6 plass skal ut i en konkurranse hvor vinneren møter laget på 18. plass i Eliteserien. Vinneren av den kampen spiller Eliteserien 2022, taperen spiller i Obosligaen.

I skrivende øyeblikk er det Mjøndalen og Stabæk som innehar de to nederste plassene, men forholdsvis 15 og 18 poeng. Over de ligger på Brann på 20 poeng, på kvalifiseringsplassen. Over streken er det tett: Tromsø på 25 poeng, Sandefjord og Sarpsborg på 26 poeng. Odd har 28 poeng, mens Strømsgodset på 9 plass har 30. poeng, og Haugesund på plassen over har 31. Nå er nok de siste her ute av kampen om nedrykk, men er tatt med for å vise hvor tett det faktisk er.

Forrige sesong rykket Ålesund ned med 11 poeng, mens Start havnet under streken med 27 poeng. Mjøndalen klarte seg på kvalifiseringsplass på bedre målforskjell enn Start, og vant kampen mot Oboslaget. Sesongen 2019 var det 3delt i bunnen der de 4 nederste lagene hadde 30, 30, 30 og 27 poeng.

Det er klart 3 lag som peker seg ut til å kjempe om turen ned i etasjen under. For Mjøndalen ser det veldig svart ut. Sist kamp de vant var mot Haugesund i runde 12 i juni. Stabæk er det hakket bedre med, men har kun 2 seire på sine 10 siste kamper. Sist seier kom i runde 20 i september. For Brann sin del så har siste halvdel av sesongen betydd optimisme og tro på at det er mulig å overleve. Etter å ha tilbrakt store deler av sesongen på sisteplass på tabellen har de nå etter trenerskiftet begynt å plukke poeng. Brann har 3 seire på sine 10 siste kamper og ikke tapt på sine 6 siste kamper.

På plassene over tar lagene jevnt og trutt poeng, og det er kun Sandefjord på 26 poeng som er inne i en skikkelig bølgedal og kun 1 seier på siste 10 kamper.

Vi tror likevel Sandefjord klarer seg og det er de tre lagene i bunnen som kommer til å være der når det siste fløytesignalet går 31. november 2021. Akkurat i den rekkefølgen de er nå; Mjøndalen på bunn, Stabæk på nest siste og Brann med en ekstra mulighet for å redde plassen i en playoff kamp.

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!