Norge er kvalifisert til ett VM sluttspill, og har allerede vunnet første kampen. Hvem sin skyld er det at dekningen på det hele er så lav at mange knapt nok vet at det er VM, og de fleste vet det utelukkende fordi Norge er med.

Fifa arrangerer Verdensmesterskapet i fotball for kvinner i disse dager. For de som ikke har fått dette med seg, sendes altså alle 52 kamper på NRK.

Lørdag 6. juni startet altså årets største fotballbegivenhet på kvinnesiden. Fotball-VM i Canada samler 24 landslag fra hele verden og varer i fire uker fram til finalen 5. juli.

NRK: Alt du trenger å vite om fotball-VM 2015

Men Brasil VM for herrene for 1 år siden friskt i tankene, er det ganske avskrekkende at mediedekningen er til de grader fraværende. Hvem sin skyld er det? Hva kan grunnene være for at det ikke vekker større oppmerksomhet?

Mediene påpeker at interessen for fotball på kvinnesiden gjenspeiler dekningen, men har ikke mediene ett vist ansvar å dekke også med tanke informasjonsgraden? Vil ikke økte mediedekning føre til økt interesse, som igjen tjener mediene? På samme måte som Tv2 gav Tippeligaen ett løft på begynnelsen av 2000-tallet, er det ikke mulig å gjøre noe lignende på kvinnesiden?

For de som sammenligner herrefotball med damefotball, og sier at damene spiller tregere osv, er det ikke urettferdig å ta den sammenligningen mellom herrefotball og damefotball? Finnes det ikke nok kvaliteter i damefotballen til å drive denne framover alene? Hvis vi sammenligner Tippeligaen med de store ligaene i Europa vil vi også oppleve en stor kvalitetsforskjell i tempo/ballbehandling uten at dekningen i media forsvinner nevneverdig av det.

Hvis vi ser på damehåndball vs herrehåndball, og da spesielt i mesterskap som fotballdamene er i nå, så ser vi at damehåndballen er mer populære seertall messig. Dette til motsetningen til fotballen, hvor damene nesten ikke får dekning. Likevel vil jeg sette likhetstegn mellom håndballdamene og fotballdamene, da de begge to har opplevd mer suksess enn herresiden, men resultatet er vidt forskjellig mellom de to sportene på damesiden.

Er det klubbene og forbundet selv, som rett og slett ikke er god nok til å promotere seg selv og skape blest om produktet? Dette er underholdning, og ett produkt som skal selges. Hvis du ikke har gode nok selger, er det produktet eller selgeren det er noe i veien med? Eller er det rett og slett produktet som ikke er bra nok og dermed vanskelig å selge..

Er det fotballforbunet, og Fifa som fokuserer for mye på herresiden, og damesiden må bare spise smulene? Vi opplevde FIFA president Sepp Blatter ikke kom til Canada og åpnet sitt eget mesterskap, noe som ALDRI ville ha skjedd på herresiden?

Dette er bare noen tanker jeg har hatt, og hører gjerne på hva du mener!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!