Boxing Day er det engelske begrepet for andre juledag, 26. desember. For oss nordmenn er dette begrepet knyttet til julerunden i Engelsk fotball. 

I Storbritannia var Boxing Day tradisjonelt en dag da tjenestefolket fikk en boks med restene fra herskapets julemat derav «boksedagen». Det var da vanlig å spise en enklere kald buffet som tjenestefolket hadde laget dagen før. Denne tradisjonen er av flere videreført ved at menyen fortsatt består av en enklere buffet. Dagen er derfor egnet til familietid med spill og sport. Under det viktorianske 1800-tallet ble en skikk at håndverkere og tjenestefolk kunne hente sine Christmas boxes dagen etter juledagen. Juleboksen inneholdt gjerne en ekstra bonus som takk for innsats gjennom året.

I England, Skottland og Nord-Irland er det tradisjon for full runde i fotball i respektivt Premier League, Scottish Premier League og Irish Premier League under Boxing Day. Tradisjonelt settes det opp lokale derbykamper på denne dagen. Formålet var opprinnelig at spillerne skulle slippe å reise langt dagen etter juledag. I moderne tid er Boxing Day et begrep innen sport knyttet til store oppgjør og stor publikumsoppslutning.

Her er Premier League runden Boxing day:

Watford – Crystal Palace
Man. United – Sunderland
Swansea – West Ham
Arsenal – West Bromwich
Chelsea – Bournemouth
Leicester – Everton
Burnley – Middlesbrough
Hull – Man. City

 

Kilde: Wikipedia, The sun, tv2.no

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!