Da var enda en helg med fotball over, og vi går gjennom noen av de viktigste hendelsene i en oppsummert form.

Den store snakkisen var selvfølgelig Countinho som endelig ble klar for Barcelona fra Liverpool, etter en overgangssaga som ikke har solgt rent få aviser over en lang periode. Liverpool klarte å holde han i sommerens overgangsvindu, men nå måtte de kapitulere. Dette til stor fortvilelse hos Liverpool supporterne, som svarte med å legge ut videoer på sosiale medier der Coutinho sin drakt ble brent.

Countinho sin overgangsum er syk, men dog i tråd med siste tidens enorme pengenbruk. Barcelona betaler over 1,2 milliarder kroner for Coutinho, men summen kan stige 1,6 milliarder kroner etter diverse klausuler. Overgangssummen gjør Coutinho til verdens tredje dyreste spiller etter PSGs Neymar og Kylian Mbappé.

Tv2 slapp i tillegg nyheten i helgen om at Coutinho hadde betalt av egen lomme for å få forlate Liverpool. Hele 130 millioner kroner har den brasilianske 25 åringen betalt for å forlate England.

I Spania kunne en Coutinho vitne at Barcelona tok nok en seier, 3-0 hjemme over Levante, etter mål av Messi, Suarez og Paulinho. Mens argeste fiende Real Madrid nok en gang snublet, og bare klarte 2-2 borte mot Celta. Dermed øker altså allerede den enorme avstanden mellom lagene. Real Madrid ligger nå på 4 plass, med hele 5 poeng opp til Valencia på 3 plass. Dog har Real Madrid en kamp mindre spilt, men det er nå 16 poeng opp til Barcelona som mange allerede har delt ut gullet til.

I tillegg fikk Spania en ny severdighet presentert – Diego Costa tilbake til Atletico Madrid! Første seriekamp for Costa, som gjorde som han pleier – Scoret og ble utvist! Costa klarte nemlig å feire på seg gult kort nummer 2, etter at han la på til 2-0. 5 minutter før hadde Spanjolen fått gult kort for å plante en albue på costa-vis i ansiktet på motstander. Alt er som normalt…

I England var det egentlig en rolig runde, med Fa cup på programmet og reservepregete lag. Dette bød selvfølgelig på noen interessante resultater, der noen lag må ut i en heller kjedelig omkamp som betyr ekstra kampbelastning på det allerede tette kampprogrammet.

Fredag var vi vitne til denne rundens virkelige godbit i Facupen – Merseyside derby! Og hvilken episk debut for £75 millioners mannen Virgil Van Dijk! Scorer 2-1 målet og blir matchvinner i sin første kamp for klubben! Slik blir man fort en legende..

Den store bomben kom da «lille» Nottingham Forest slo ut giganten Arsenal. Selv om Arsenal stilte med de nest beste, virket det ikke som om Arsenal hadde lyst å vinne denne kampen. Med Wenger på tribunen i sin 1 av 3 kamper utestengelse, etter verbal trakassering av dommer Mike Deane i forrige kamp, ble de regjerende FAcup mestrene slått ut av Championship laget Nottingham Forest. Arsenal har vunnet FA-cupen tre av de fire siste sesongene, men i 2017/18 tok det slutt allerede i tredje runde med 2-4-tapet for Nottingham Forest. Det er 22 år siden sist Arsenal røk ut så tidlig som i tredje runde. Dette satte selvfølgelig ny vind i seilene til de med skiltene der det står «Wenger out» på.

De som fryktet at målscorer Kane hadde mistet det etter to målløse kamper i januar, så puttet han liksågodt 2 mål når Tottenham tok i mot lille AFC Wimbledon og vant 3-0. Til full irritasjon over de som hadde satt Kane som trippelkaptein i de to kampene etter nyttår.. 

I tillegg måtte Burnley se seg slått 4-1 av ett uslåelig Manchester City lag, selv om de ledet 0-1 på Ethiad, og ble det andre Premier League laget som måtte forlate turneringen allerede i runde 3. 

Stoke måtte se seg slått 2-1 borte mot Coventry, og det var siste dråpen i begeret for eierne til Stoke, og den lenge ventede sparkingen kunne konstanteres – Mark Hughes er ferdig i Stoke. Klubben meldte dette selv på egne nettsider. Dermed starter jakten på klubbens nye leder. Klubben sier selv at ny manager skal være snart på plass, så det er bare å vente i spenning..

All ære til Mark Hughes – som ble ansatt i klubben 30. mai 2013, og kun Arsène Wenger, Sean Dyche og Eddie Howe hadde et lengre ansettelsesforhold blant dagens Premier League-managere.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!