Ada Hegerberg har signert en tiårig sponsoravtale med sko- og utstyrsmastodonten Nike. Hegerberg kan regne med å motta millioner av kroner når hun fremover danner selskap med flere store sportsstjerner.

Avtalen med Nike skal, i følge VG, ha en verdi på totalt ti millioner kroner. Det betyr at Hegerberg kan regne med å få én million kroner overført fra det amerikanske selskapet hvert år frem til og med 2030. Det skal imidlertid sies at denne typen sponsorkontrakter som regel består av et grunnbeløp og bonuser som utbetales hvis utøveren oppnår bestemte resultatmål og utmerkelser.

– Nike og jeg deler målsetning om hvordan kvinneidretten bør utvikles i løpet av de kommende årene, så dette er et enormt steg i karrieren min, uttaler Hegerberg selv.

Kilde: Pixabay

På listen over sportsstjerner som sponses av Nike finnes allerede enorme navn som Serena Williams, Cristiano Ronaldo og LeBron James. I den sammenheng blir Ada Hegreberg liten, også selv om hun ble første kvinne som vant Ballon d´Or i 2018. Det kan du lese mer om på https://www.vg.no/sport/fotball/. Året etter ble hun nummer fire i samme kåring. Amerikanske Megan Rapinoe vant gullballen i 2019.

24 år gamle Hegreberg har inntil nå benyttet Puma-sko i kamp. Tilbake på nyåret skadet Hegreberg seg alvorlig i kneet, men selv opptil ni måneder på sidelinjen har ikke forhindret henne i å signere den lukrative avtalen med Nike. Lyon-spilleren gjør imidlertid store fremskritt og skal allerede være tilbake i trening med ball. På https://www.aftenposten.no/sport/fotball/ kan du lese mer om rehabiliteringen. Ada Hegerberg er gift med Lech Poznan-spiller Thomas Rogne, og hun befinner seg derfor for tiden i Polen hvor opptreningen etter skaden går raskere enn forespeilet.

Etter Ballon d´Or-utmerkelsen er det imidlertid flere kjente merkevarer som har sett potensial i Hegerberg som sponsorobjekt, og spissen har også hatt penn og papir fremme ved flere anledninger tidligere. Hun har blant annet signert avtaler for MasterCard og urprodusenten Hublot. 

Hegerbergs brennende innsats for kvinners rettigheter har også gjort at hun har blitt utnevnt som ambassadør for Danone Nations Cup, som er verdens største fotballturnering for barn mellom 10 og 12 år, og UNESCO.

I tillegg til alle sponsoravtalene som Hegreberg har inngått, signerte hun også en kontrakt med Lyon i 2018 som gjorde henne til verdens best betalte kvinnelige fotballspiller. Det franske fotballmagasinet mener å vite at Lyon betaler Hegerberg fire millioner kroner i året for at hun skal representere klubben. 

Hegerberg har allerede spilt seks sesonger for Lyon, hvor hun blant annet har nådd å vinne Champions League fire ganger. Om årets Champions League når å spilles ferdig er enda usikkert. Det er imidlertid ikke det faktum at Lyon igjen er en av de absolutte favoritter til eventuelt å vinne turneringen. Kvinnene i Lyon har i løpet av de seneste årene overtatt noe av hegemoniet som klubben hadde på herresiden, i alle fall i Frankrike. Selv om Lyon fremdeles hevder seg internasjonalt på herresiden, er de ikke like lenger et like hett odds tips i Champions League. På https://extra.bet365.dk/news/nn/Fotball/ kan du lese nyheter om både Lyon og annen fotball. Hegerberg har for øvrig en imponerende scoringsstatistikk for sitt lag, og står notert for 282 mål på 271 kamper. I videoen under kan du se høydepunkter fra fjorårets Champions League-finale hvor Hegerberg laget hattrick. 

Kontrakten med Lyon utløper i sommeren 2021.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!