Italia har gjort det bra på fotballbanen de siste par årene. Selv om de ikke har vært favoritter til å vinne årets EM i fotball, har laget tangert en personlig rekord for antall ubeseirede kamper som er spilt på rad. Samtidig har de vist et helt fotball-Europa at italienerne virkelig er tilbake for fult, noe som skremmer mange av motstandene. Hvordan har Italia klart å hente seg opp og igjen bli en sterk fotballnasjon?

Kilde: Pixabay

Tangerte gammel lagrekord

Den 20. juni 2021 tangerte Italias landslag sin hele 82 år gamle rekord over antall ubeseirede fotballkamper på rad. Hvis man går helt tilbake til perioden 1935 til 1939 gikk Italia, som ble verdensmestere i 1938, hele 30 kamper uten å bli beseiret. Nå er altså denne rekorden tangert takket være den unge spilleren Matteo Pessina og Italias B-lag ifølge Aftenposten. Laget «gli azzurri» (de blå) hadde etter kampen mot Wales den 20. juni klart seg hele 1055 minutter uten å tape. Det er imponerende for laget som, til hjemlandets store forkastelse, ikke klarte å kvalifisere seg til VM i 2018 for første gang siden 1958.

Italia har ikke hatt stempel som forhåndsfavoritt til å vinne årets EM-tittel. Den æren, men også presset, har ligget på Frankrike som ble verdensmestere i 2018. Dette er en forventning blant folk generelt, men for bookmakere slik som bet365 odds. Over lengre tid har Frankrike nå hatt en stabil odds på 4.50. Det på tross av å havne i den såkalte «dødsgruppen» i gruppespillet og blant annet spilte en skuffende uavgjort mot underdogen Ungarn.

Kilde: Pixabay

Store endringer for laget

Italias landslag ledes i dag av den tidligere Manchester City-manageren Roberto Mancini, som har klart å skape og opprettholde en svært defensiv balanse over lengre tid. Italia har tidligere vært kjent for å spille «kjedelig» kontringsfotball, men siden Mancini tok over remmene hat laget blitt mye mer offensivt enn tidligere. Det har imponert mange fotballeksperter. Samtidig har manageren valgt å gå en annen vei enn mange andre, og satser på nye og unge talenter på laget fremfor erfarne og rutinerte spillere. Det første til at Italia klatret på oddstabellen og fikk et større favorittstempel. Kanskje ikke så overraskende når lagets forrige tap var den 23. mars i 2018, da under den midlertidige treneren Luigi Di Biagio.

 

Alle seiersrekker må ta slutt en gang

Italia har i det siste blitt omtalt som «ustoppelige», på tross av at den imponerende rekken til slutt må ende, slik alle gjør til slutt. Blant annet måtte Liverpool gi seg etter sin rekord på 34 ubeseirede kamper, Arsenal tapte eller 49, og Europas lengste rekord var på hele 104 kamper. Denne imponerende rekorden ble satt av et Rumensk lag på 80-tallet da de gikk ubeseirede i hele fem sesonger. Det har tidligere blitt sådd tvil om hvor godt Italia ville gjøre det i utslagsrundene av fotballeksperter som Patrick Vieira. Det fordi Italia ikke fikk noen ordentlig stor motstand i sitt gruppespill. Argumentet var derfor at laget ikke var forberedt nok på den hardere konkurransen som ventet. Likevel har de altså imponert stort, og vi kan vel endelig si at Italia er tilbake i fotballen, og at 2021 har vært et strålende år for Italia

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!