Monaco har ikke vunnet ligamesterskapet siden millenniumskiftet i 2000, og ingen annen klubb enn PSG har vunnet ligaen i Frankrike de siste fire sesongen. Denne sesongen går det derimot mot en thrilleravslutning som kan føre til et tronskifte. Hovedstadslaget, PSG, med alle sine oljemilliarder mot fyrstedømmet som har bygget seg opp etter tidenes dyreste skilsmisse.

Etter helgens runde gjenstår det 12 runder av den franske ligaen, og Monaco har opparbeidet seg et forsprang på tre poeng og en mye sterkere målforskjell(20 plussmål bedre enn PSG). I tillegg er Monaco ferdigspilt mot sine to argeste konkurrenter i toppen(PSG og Nice). Monaco er dog fortsatt med i fire turneringer så kampene vil komme tett somhagl nå. Ligacupfinale mot PSG, 8.delsfinale i den franske cupen mot Marseille og 8.delsfinale mot Manchester City i CL er neste runde i de respektive turneringene. Det går altså mot en heidundrende avslutning på sesongen for Monaco.

Du skal uansett ikke se bort i fra at Monaco ikke bare løfter en pokal ved sesongslutt, denne sesongen har de rett og slett vært en nytelse å følge. Jeg fikk dessverre ikke øyene opp for de før rundt juletider, men nå skal jeg følge de ut sesongen. Monaco er laget som har scoret flest mål av alle i de fem største ligaene. Det har de gjort gjennom en feiende flott angrepsfotball i en meget tradisjonell 4-4-2 formasjon. De stiller stort sett opp med et bunnsolid no-nonsense stopperpar i Glik og Jemerson. På backene har de offensive og fysisk sterke Sidibe og Mendy på hver sin side, Toure kan også vikariere fint på backen. Sentralt på midten kan de variere mellom løpssterke og kreative Moutinho, og de fysiske ballvinnerne Bakayoko og Fabinho. Som brede midtbanespiller har de stort sett kreative gutter som Lemar og Silva. Hvor Lemar er den som utfordrer mest på venstresiden, og Silva er den kreative playmakeren med utgangspunkt på høyre. På topp har de den gjenfødte superspissen Falcao i to-spann med den lokale helten Germain. Vi må heller ikke glemme stjerneskudden Mbappe som har kommet inn i flere kamper denne sesongen og utgjort en forskjell.

18-åringen Mbappe har vært en åpenbaring denne sesongen. 7 scoringer(inkl et hat-trick) og 5 assist på 8 starter og 10 innhopp.

Monacos 4-4-2 oppstilling; Subasic – Sidibe, Glik, Jemerson, Mendy – Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar – Germain, Falcao.

I ligaen har Falcao slått tilbake og står med 16 mål på 15 starter og 5 innhopp. Germain, Mbappe, Carillo, Lemar og Silva har fyllt på med henholdsvis 8 og 7 mål. Lemar har 6 assist, mens Silva, Mbappe og backene Mendy og Toure har 5 hver.

Det jeg dog vil skryte mest av er den nye filosofien til ledelsen i Monaco. Etter at den styrtrike eieren spydde inn penger i klubben for noen år siden, måtte de før forrige sesong knyte igjen sekken etter den nevnte skilsmissen. Da la de om tankegangen og satset heller på unge franske talenter. Jeg har enda ikke nevnt alderen på spillerne jeg nevnte over, men når jeg nå gjør det vil prestasjonene bli enda større. Mbappe er 18, Toure er 20, Lemar 21, Bakayoko, Mendy og Silva er 22, Fabinho er 23 og Sidibe er 24. Over halve stammen i laget er altså 92-modell eller yngre.

Om noen trenger et nytt «andre»-lag å følge og/eller en ny liga å følge vil jeg virkelig anbefale Monaco og Ligue 1 resten av sesongen. Jeg lover du vil bli hektet. Dette er altså laget som ligger tre poeng over PSG-dødaren etter 26 spilte kamper av den franske ligaen. Det er ingen tilfeldighet, Monaco har vært særs gode denne sesongen.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!