Godin og Gimenez skal opp mot Mbappe, Pogba, Griezmann og resten av Frankrike som endelig har våknet! To deilige angrepslag i Belgia og Brasil møtes til kveldsmatch. Blir det Hazard eller Neymar som går videre? Vi har en nydelig dag med kvartfinaler i vente!

 
Kamp 1.
Uruguay – Frankrike. KL 16:00 på TV2.

Uruguay gjorde ett meget sterkt gruppespill, der de vant alle kampene, og slapp inn null mål.

Det ble som ventet ett tett oppgjør mot Portugal, men med ett verdensklasseforsvar, og ett spisspar de fleste andre lag i hele verden misunner, så vant de 2-1. Edison Cavani, som scoret begge målene mot Portugal fikk seg en trøkk, og er desvere for Uruguay høyst usikker til kampen mot Frankrike.
Og på Uruguaytreningene de siste dagene rapporteres det drilling med Suarez og Stuani. Sistnevnte står med over 21 mål for Girona denne sesongen, og er selvfølgelig en grei backup. Men med Cavani ute, etter min mening minst topp 5 spisser i verden, så er Uruguay selvfølgelig svekket.
Heldigvis så Luiz Suarez en mann å stole på, og kan score mot absolutt hvem som helst.
En annen ting som må trekkes frem hos Uruguay er forsvaret. De har som nevnt kanskje verdens beste spisspar(om Cavani var med), men de har også ett av de desidert beste stopperparene i Gimenez og Godin.
 
 
 
Kamp 2.
Brasil – Belgia. KL 20:00 på NRK1

Brasil også ett lag som kanskje ikke har levd helt opp til forventningene, men de tok seg enkelt videre fra gruppa, etter uavgjort mot Sveits så vant de mot Costa Rica og Serbia.
En noe tøff motstand i Mexico i åttendels, der brasilianerne virkelig måtte krige for å få en seier. Som de også gjorde, etter mål av Neymar, og sen scoring av innbytter Firmino.
De møter ikveld ett mye bedre, og offensivt farlig lag, i Belgia.

Brasil stoler på Alisson i mål, med Silva og Miranda på stopperplassene. Fagner og Marcelo har vært backvalgene, men Filipe Luis måtte steppe inn da Marcelo var ute med skade i forrige match. Det virker som Marcelo skal være klar til ikveld.
På midten danner Paulinho og Casemiro en veldig sterk duo, som gjør ryddejobben, og bidra offensivt. Willian, Coutinho og Neymar danner angrepsrekka bak Gabriel Jesus.
De fleste på Brasil har spilt bra så langt, selvom de ofte sliter med å score mål, selvom de kommer til mange sjanser.
 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!