Japan kan ende som gruppevinnere, eller går Senegal og Colombia videre fra gruppe H? Mens Panama og Tunisia bare hare æren å spille for, så kan vi få ett spesielt oppgjør mellom England og Belgia.

 
 
Kamp 1.
Japan – Polen. KL 16:00
 
Det laget som kanskje ha overrasket mest positivt og det laget som har skuffet mest møtes i dag, hvor Japan kan sikre en åttendelsfinale.
Japan fikk en god start på VM ved å slå Colombia, og de klarte på krigersk vis å spille uavgjort mot Senegal.
Veteranen Keisuke Honda var svært avgjørende i sine innhopp fra benken, da hans corner ga seiersmålet mot Colombia, og han selv scoret utligningsmålet mot Senegal.
Japan sin strukturerte stil, kombinert med spillere med tydelig ballsikkerhet og målteft har satt dem i en meget god posisjon.
 
 
Kamp 2.
Senegal – Colombia. KL 16:00

Senegal og Colombia har alt å spille for her.

Senegal er videre med seier og uavgjort, mens Colombia også er videre med seier. De kan i tillegg klare seg med uavgjort om Japan tape mot Polen.
 
Senegal mista ledelsen på slutten av kampen mot Japan, og gjorde altså dagens kamp desto mer spennende. Åpnet med 2-1 seier mot Polen.
Senegaleserne har vist at de kan hamle opp med mer strukturerte lag, og fortsetter å spille på sine styrker med fysikk og raske løp. Men de viser også at de ikke klarer å opprettholde konsentrasjonen gjennom hele kampen, og at de bli straffet på dette.
 
 
Kamp 3.
England – Belgia. KL 20:00

England og Belgia. To lag som har imponert dette mesterskapet, til tross svak motstand.
De står begge med 6 poeng, og 8-2 i målforskjell. De er garantert videre, så spørsmålet blir hvem som vinner gruppa. Skulle det ende uavgjort avgjøres det på fair play, der England har 2 gule kort, mot Belgia sine 3.

Dette hadde vært en helt rå match om de hadde møttes i sluttspillet, men det spekuleres i om det ikke er så gunstig å vinne gruppa, da vinneren fort får vanskeligst motstand videre i mesterskapet. I åttendelsfinalene blir det å se hvem av laga fra Gruppe H de møter. Altså Japan, Colombia eller Senegal. Snakker vi veien videre etter åttendelsfinalen er det helt klart lettest vei å komme på 2. plass. Da man er sammen med Spania/Russland, Danmark/Kroatia osv, mot Portugal/Uruguay og Argentina/Frankrike osv.

 
Kamp 4.
Panama – Tunisia. KL 20:00

I den siste kampen så står Panama og Tunisia. Som er ute av VM.

Panama har «glitret» med sitt harde og fysiske spill, mens Tunisia har faktisk klart å score noen mål på Belgia og England.
Som forventet av begge lag, og det gjenstår nå og se om noen av de har noe mer å vise til nå.
Jeg tror spesielt Panama virkelig ønsker å vise hele Russland og alle supporterne som har tatt turen, at de fortjener å være i VM.
 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!