Sagaen rundt Liverpool sin superstjerne, Raheem Sterling har nå pågått i flere måneder. Unggutten ble tidligere i år tilbudt en ny langtidskontrakt med en ukelønn på drøye £100,000 pund, noe som tilsvarer en lønn majoriteten av Liverpool-spillerne kan se langt etter. Kontraktsforslaget ble imidlertid avslått og Sterlings representant og omstridte agent, Aidy Ward kontret med et krav om en ukelønn på £150,000 eller 92,4 millioner kroner i året (tilsvarer lønnen til klubbens best betalte spiller, Daniel Sturridge). Om vi videre ser bort i fra kontraktsforhandlingene har Sterling, også gjort det klinkende klart at han ønsker seg bort fra de røde. Han føler ikke at klubben tilfredsstiller hans ambisjoner som fotballspiller. Forsvinner Sterling i sommer? og bør Liverpool selge han?

Som følger av kontrakssituasjonen og uttalelser fra både Sterling og hans agent har mange eksperter uttrykt sin mening om saken. Blant dem er Skysports-ekspert og tidligere lagkamerat, Jamie Carragher. Han angriper i hovedsak Ward, og påpeker at agenten påvirker klienten sin med en agenda om personlige økonomiske interesser. Ekspertene er i hovedsak enige om at det beste for Sterlings fotballutvikling er å bli i Liverpool. Det er de som har gitt han muligheten til å matche seg mot Premier League-motstand hver eneste uke, hvor han har blitt en etablert nøkkelspiller og har blitt en viktig brikke i den engelske landslagstroppen. Meningene til tross, har media florert med overgangsrykter rundt Sterling og hovedpersonen selv virker ivrig etter å få i havn en overgang. Blant klubbene som etter rapportene er interesserte er storklubber som Real Madrid og Bayern München nevnt, men det er heller ikke noen hemmelighet at de engelske topplagene sikler etter supertalentets underskrift. Ifølge Skysports var det de røde fra Manchester, som var først ut med et formellt bud. Summen budet lød på var £20 millioner pund, noe som ikke engang er halvparten av Liverpools prisforlangede på £50 millioner. De siste ukene er det i hovedsak Manchester United sin naborival, Manchester City som er i kontakt med Liverpool om en mulig overgang.  I Liverpool har man imidlertid hele veien vært fast bestemt på å beholde Sterling, iallfall ut kontrakten som går ut sommeren 2017. Grunnet den nåværende kontrakten er det hovedsaklig ikke noe press på Liverpool å selge. Merseysideklubben opplevde en lignende overgangssaga rundt, Luis Suaréz da han ønsket å presse i gjennom en overgang til den katalanske storklubben Barcelona, sesongen 2013/14. Klubben stod på sitt å nektet en overgang, noe som resulterte i en fantastisk sesong for både Suaréz og Liverpool da de lenge hadde grepet om ligagullet, men tilslutt ble noen nummer for små. Sesongen endte uansett med en 2.plass i serien og en etterlengtet Champions League-plass.  På toppen av det hele signerte superspissen en ny kontrakt, noe som sørget for at Liverpool kunne høste inn en enda større overgangssum da nevnte Barcelona sesongen etter sto klare med sjekkhefte og fikk akseptert et bud på omkring £60 millioner pund.

Liverpool har nok forstått at det kan bli vanskelig å beholde Sterling i det lange løp. De ønsker dog at han blir i klubben ut kontrakten og har vel samtidig et håp om at han skal endre syn på klubbens situasjon, slik at han vil vurdere et eventuelt nytt kontraksforslag fra de røde.

Raheem Sterling
Raheem Sterling vant kåringen av «årets unge spiller» i Liverpool.

 

 

 

 

 

 

 

Dagens situasjon

Situasjonen rundt Sterling er mildt sagt i full gang om dagen. Status per dags dato er at, Manchester City er den mest aktuelle kjøpende klubb. Den siste uken skal City ifølge den vanligvis pålitelige kilden, Skysports ha lagt inn to formelle bud, der det første lå på £30 millioner pund og det andre på £40 millioner pund, pluss prestasjonsavhengige klausuler som kan øke overgangssummen ytterligere. Liverpool lar seg derimot ikke presse og har avslått begge budene. Britisk presse skriver imidlertid at, City ikke har gitt opp jakten på stortalentet og det forventes et siste bud som vil ligge omkring Liverpools prisforlangende på £50 millioner pund. Ryktene og forhandlingene har imidlertid foregått utenfor overgangsvinduet, som ikke åpner før månedsskifte. Vi har med andre ord en lang «Silly-season» i vente, med både rykter og påstander som flyr rundt som raketter på en nyttårsaften hos Mario Balotelli. Siste ord om overgangssagaen, Raheem Sterling er helt sikkert ikke sagt.

Kommentar

Liverpoolsupporterne står splittet i sin mening om situasjonen rundt, Sterling. Noen ønsker av hele sitt hjerte at vidunderbarnet blir på Anfield, mens andre (deriblant meg selv) ønsker at klubben selger dersom man mottar et bud rundt £50 millioner pund i retur. Det kan virke som at det mest aktuelle er en overgang til en annen engelsk klubb. Real Madrid og Bayern München har tidligere blitt nevnt som ny arbeidsgiver, men rapportene fra de mest velinformerte journalistene påpeker at det kun er engelske klubber som har vist større interesse. Jeg forstår at klubber som Chelsea, Arsenal og Manchester-klubbene står å sikler etter stortalentet. Sterling er ung, britisk og har vist et potensiale som er skyhøyt. En grunn til at Sterling er spesielt attraktiv for de engelske storklubbene er at Premier League-klubber må forholde seg til et regelverk som sier at man må ha minst 8 egenutviklede spillere. Dette er et krav nettopp Manchester City sliter med å tilfredsstille, da de vil miste blant annet James Milner og Frank Lampard før neste sesong sparkes i gang.

Min personlige mening er imidlertid at Sterling ikke er god nok for klubber som nevnte, Real Madrid og Bayern München. Jeg tror også at han vil slite med å spille seg til en fast plass hos de konkurrerende engelske klubbene. Til tross for at Sterling og hans agent tidligere har krevd en ukelønn på £150,000, tror jeg ikke at penger er problemet. I mine øyne har Sterling eller hans agent (evt begge to) et feil bilde av spillerens ferdigheter. Det er udiskutabelt at gutten besitter et enormt potensiale, men foreløpig er han ikke på samme nivå som lignende spillere i andre engelske storklubber som, Alexis Sanchéz og Eden Hazard. I fjor sommer ble Sanchéz kjøpt av Arsenal, fra Barcelona for en overgangsum verdt rundt £32 millioner pund. Får Liverpool et bud på £50 millioner pund på Sterling er det bare å selge. Å få en slik sum for en uferdig spiller med potensial er for meg helt hinsides. Ved et salg vil man kanskje miste et av de største engelske talentene og en nøkkelspiller, men man vil få inn en sum som etter min mening er langt over det spillerens ferdigheter foreløpig tilsier. Liverpool får da muligheten til å forsterke flere områder med enda mer valuta å bruke, samtidig som at den nye signeringen av brasilianske, Roberto Firmino har gitt nytt håp og vil kunne bidra på samme områder som Sterling har gjort (og forhåpentligvis enda mer). For oss som følger ekstra godt med de røde fra Merseyside, vil man også kunne argumentere for et salg med at man allerede har, Jordan Ibe i klubben. Noen vil til og med påstå at han besitter alle kvalitetene til Sterling, i tillegg til bedre fysikk og avslutningsferdigheter.

I frykt for at dere vil misforstå meg vil jeg til slutt kort oppsummere med at jeg faktisk synes det er utrolig synd om Sterling forlater Liverpool. For min del er han en spiller som kan utvikle seg til å bli blant de mest gjeldende spillerne i Europa. Poenget mitt er at når situasjonen har utviklet seg til slik den er nå, vil klubben tjene mer på å kvitte seg med en spiller som vil bort og samtidig innkassere enormt mye penger, enn å tvinge han til å bli ut kontrakten og la han gå på free-transfer, eller selge han med mindre fortjeneste ved et senere overgangsvindu. Det er vel heller ingen garanti for at en spiller som mistrives i klubben sin vil prestere. Dessuten har alle spillere en pris og ingen spillere er større en klubben.

sterlingmilner
Raheem Sterling i duell med James Milner. Blir de lagkamerater eller bytter de drakter neste sesong?

 

 

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!