Vi går straks inn i november. En måned som blir avgjørende for de to nivåene som spilles av norsk damefotball i 2020. Som vi alle vet er dette en sesong der bare Toppserien og 1. divisjon har fått spille, men vi har fått se en sesong som har bydd på spenning siden starten i juli. Men den er langt fra ferdig.

Vi tar 1. divisjon først. 10 lag som har kjempet for hvert poeng. Det har ført til overraskelser og skuffelser. Det er tre runder igjen, men allerede nå er Stabæk seriemestere. De har ni poeng ned til Medkila og det kan de umulig tape. Den store spenningen i divisjonen ligger i kampen om 2. plassen og muligheten til kvalik. Tre lag kjemper om plassen. Medkila med 33 poeng, Øvrevoll med 31 og Hønefoss med 28 poeng. Hønefoss og Medkila møtes til en viktig kamp på søndag. Da kan gapet reduseres til bare to poeng. Øvrevoll får det ikke lett, de møter Åsane i Bergen, et lag som ikke gir ved dørene.

Det blir kjemping med nebb og klør til siste kamp 15. november. Årets overraskelse i divisjonen er Åsane. Jeg tippet de sist på tabellen, men de har slått godt fra seg og som eneste lag slått Stabæk i årets serie. Nykommeren Kil/Hemne som nå ligger på sjetteplass har spilt godt og ville beholdt plassen dersom forbundet hadde lagt opp til ikke nedrykk i år. Årets skuffelser er Fløya, Fart og Amazon. Fløya vant serien i fjor, men tapte kvalik. I år har de slitt, men vist gode takter innimellom. Fart rykka ned fra Toppserien og har slitt voldsomt i år, bare to poeng på 15 kamper. Amazon hadde mange tippet høyt, men de har også ikke fått uttelling. Disse tre lagene har en sak felles, de har mistet sine nøkkelspillere og har fått merke det. Celine Nergård forsvant fra Fløya til RBK og da mistet de sin storscorer, Isabella Hayes forsvant fra Amazon til Klepp og Fart mistet Julie Blakstad til RBK. Om de hadde spilt fortsatt hadde tabellen muligens sett annerledes ut. 1. divisjon er altså langt fra avgjort og dere bør følge med de siste rundene.

Toppserien. En noe uvanlig sesong der vi nå med tre runder igjen har fire lag som kjemper om seriegullet. VIF, RBK, LSK og Avaldsnes. Seriefinalen spilles nå på søndag da VIF møter LSK og RBK tar i mot Avaldsnes. Tenk dere et scenario etter kampene. LSK tar med seg tre poeng hjem og den andre kampen ender uavgjort. Da står vi med følgende tabell. VIF, RBK og Avaldsnes med 32 poeng og LSK med 31 og bare to kamper igjen. Her snakker vi et fyrverkeri av en avslutning.

Toppserien 2020 har vist at LSK ikke bare kan hente sitt sjuende strake gull. RBK som tidligere het Ørn har slitt i mange år, men nå blomstrer laget. De har ikke tapt i sesongen men er spesialister på uavgjort, hele sju kamper. Det er umulig å spå hvem som tar gullet. Samtidig i bunnen av tabellen finner vi nedrykkspøkelset for Lyn og Røa. Kolbotn, Klepp og Arna-Bjørnar skal kjempe de siste rundene for å unngå kvalik. I årets serie er det bare Sandviken som ikke har noe å spille for.

Til slutt tar vi med cupen. Kvartfinalene spilles 11 og 12 november. Oppgjør som anbefales er Stabæk-VIF og LSK-RBK. Ingen lett oppgave.

Det anbefales og følge med på innspurten av norsk damefotball denne sesongen!

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!