FM2017 er lansert, eller ihvertfall betaversjonen, som er fullt spillbar når hovedversjonen slippes 4 november. Jeg skal her fortelle her min historie selv om jeg i skrivende stund ikke vet om den er lang eller kort..

KJØP FM2017 HER OG STØTT SAMTIDIG FOTBALLBLOGG1.COM

Oppdrag: Klare utfordringen / prestasjonen «Engelsk helt», der du fører ett lag fra den laveste spillbare divisjonen i England og helt til Premier League.

For meg så er dette den ultimate utfordringen. Du starter på bar bakke i enten Vanarama national league South eller North. Her har du en liten stadion som du eier eller leier, uten trenings fasiliteter og med marginale midler. Du må gjøre mye ut av små midler, være taktisk smart og samtidig ikke forvente heder og ære, for vi snakker trossalt om 6 nivå.

Utvelgelsen

Selv om jeg liker utfordringen velger jeg selektivt når jeg skal velge lag. Nord vs sør ender ofte med sør, og i dette tilfelle falt valget på Bath – fordi jeg har hatt de i tidligere Football manager og fordi de rett og slett har en stadion som tar 8000. Dette vil komme svært nyttig når (om) jeg når League two (dyrt å utvide stadion).

Jeg velger selvfølgelig ikke lagene som er tippet i toppen av ligaen av rent utfordringsmessige hensyn.

Bath – den nye Leicester?

Bath er en by i det seremonielle grevskapet Somerset i sørvestlige England, kjent for sine romerske bad. Byen ble grunnlagt i forbindelse med et romersk kurbad, og dets navn reflekterer dette.

Valget falt altså på Bath fra byen Bath. De er tippet på 13 plass i Vanarama National League south og er en semi-profesjonell klubb stiftet i 1889. De spiller sine kamper på Twerton Park som tar 8840 tilskuere der 1006 er sitteplasser. Selvfølgelig ikke goder som tak eller varmekabler, men delvis enkelt tillaget for noen VIP.

KJØP FM2017 HER OG STØTT SAMTIDIG FOTBALLBLOGG1.COM

For å komme langt i dette oppdraget trenger jeg de beste medhjelperne og begynner først med å gå gjennom støttepersonellet:

 • Fysioterapeuten har 7 i fysioterapio, og med ett enkelt søk på nye fysioterapeuter kan jeg lett skaff en bedre. Han får dermed fyken og jeg ansetter en ny.
 • Assistenten er ganske håpløs og får lett fyken. Ansetter en ny.
 • Både trener og spillerutvikler får også fyken, kvaliteten er ikke god nok. Betaler litt i kompensasjon for å slippe disse, men det er verdt det i det lange løp.
 • Klubben har ingen speidere, men tillater meg å ansatte 2. Ansetter de to med høyest «Bedømme Ferdigheter / Bedømme potensiale»
 • Ny assistent: Ansetter den mest best «Bedømme Ferdigheter / Bedømme potensiale» som også har grei score på målbevisthet, disiplin, motiverende og taktiske kunnskaper. (Denne gangen faller valget på Brede Hangeland som har følgende stats:
  • Bedømme ferdigheter: 9
  • Bedømme potensiale: 8
  • Disiplin: 11
  • Motiverende: 10
  • Målbevisthet: 17
  • Taktiske kunnskaper: 12
 • Ny sjef for ungdomsutvkling ansettes som har høy «arbeide med juniorspillere»
 • Ny trener med forsvarsegenskaper ansettes.

Bath laget

En analyse av Bath stallen er på sin plass, for å finne dens styrker og svakheter.

Formasjon: 4-1-2-2-1

Keepere:

Klubben har 3 keepere, der 1 er på lån. Lagets Hovedkeeper Steve Phillips er 38 år, mens det unge alibiet Cory Harvey er 18 år. Innlånt er Max O’Leary som er 19 år og den beste keeperen, og spilleren som er mest verdt på laget med sine NOK 245,000.

Forsvar:

Totalt 6 forsvarspillere skal bekle 4 posisjoner i løpet av sesongen, og her sier det seg selv at det MÅ forsterkninger til. Vi har 3 spillere som kan bekle høye-back posisjonen, der Dan Bowman er det beste alternativet. På venstre back har vi 2 spillere som kan bekle posisjonen noe tynt. Dan Ball og Manny Mothe er tilnæret lik i styrke og kommer til å bytte på posisjonen. Som stoppere har vi kun 1 naturlig valg, Jack Batten og her må vi har tilvekster!

Midtbane:

Defensiv midtbane har vi kun 1 valg som ikke er ett naturlig valg. Her bør vi også forsterke, eller flytte opp i banen.

Sentral midtbane har vi flere gode valg. Billy Murphy er playmakeren vår, mens Frankie Artus skal hjelpe han.

På venstre ving har vi Shaquille Hunter, mens på høyre har vi Naby Diallo.

Spissen

På spissplassen ønsker jeg en angripende oppspilltspunkt noe som ikke finnes naturlig i troppen. Dermed bør dette jaktes på, men ikke første prioritet da det finnes 5 spisser i klubben. Da endrer vi heller litt på taktikken og skaffer oss dette hvis anledningen byr seg.

Forsterkninger:

Først og fremst MÅ laget forsterkes med minst 2 stoppere slik at jeg har 1 i reserve. I tillegg hadde det vært ok med en vingspiller til backup. Sist bør jeg skaffe ett angripende oppspillspunkt.

KJØP FM2017 HER OG STØTT SAMTIDIG FOTBALLBLOGG1.COM

Taktikken

Jeg sverger til en type taktikk som jeg skal legge ut under her. En taktikk der poenget er å ligge lavt, presse og vi vinner ballen skal vi være svært direkte. Det betyr at motstander kan fint ha ballen mye, men vi ønsker å være eksplosive. Vi ønsker å komme rundt på kant og legge inn.

taktikk

taktikk2

Noen tall..

Merk at alt dette er gjort før jeg første gang trykker på «forsett», så det ligger noen timer med forberedelser bak før første «forsett» trykkes.

Før jeg trykker forsett går jeg også inn og legger ansvaret for treninger til Assistenten og ansvaret for speideroppdrag til assistenten.

Slik ser det ut for Bath med tanke på sesong 1:

Balanse: 56 000
Transfer budsjett: 10 000
Lønnbudsjett: 49 982
Kunnskap om verden (speiding): 3%
Nåværende lønn: 42 061 (før ansettelsen av personell)

KJØP FM2017 HER OG STØTT SAMTIDIG FOTBALLBLOGG1.COM

Da avslutter jeg denne forklaringen, og kommer tilbake hvordan det gikk i 1 sesong med Bath straks denne er ferdig.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!