Dette er en forsettelse på artikkelen om Bath citys vei gjennom seriesystemet, og ett eventyr i footballmanager format..

Som de fleste vet så endret jeg målsetninger når jeg nådde det opprinnelige målet om å føre en klubb fra laveste spillbare divisjon i England til Premier League. Her er de nye målene:

 1. Vinne Carling cup V
 2. Vinne Facup
 3. Vinne Premier League
 4. vinne Europaligaen
 5. Vinne Championsleague

Sesong 12 – Premier League

En ny sesong nærmer seg, og de to siste sesongenes gode resultater gjør at klubben forventer mer av troppen som allerede overpresterer. Men jeg får nok ikke fyken med det samme om ikke resultatene skulle komme.

Mister en av de beste spillerene i backen Dennis Nilson før sesongen på overgangsklausul (så mye for ny kontrakt). Ellers har jeg sett meg lei på at klubbens penger betales ut til aksjonærene og når klubben i tillegg ikke vil oppgradere treningsfasilitetene (650 mill i pluss ved sesongslutt), tenker jeg det er bedre at jeg innvesterer i en klassespiller eller to.

Som vanlig har media liten tro på det jeg gjør på, og jeg får en odds på 201 på å vinne serien. (Bedre enn 1 sesongen som var 2000 i odds). Ellers blir jeg spådd en 10 plass i serien. Styret forventer en plassering på øvre tabellhalvel, samt 5 runde i Facupen og 4 runde i Ligacupen.

OVERGANGER

PRE SEASON

SESONGEN FØR NYTTÅR

SESONGEN ETTER NYTTÅR

TABELL

TABELLUTVIKLING

OPPSUMMERING

En imponerende sesong som endte med 6 plass, og dermed europcup spill neste år. Lå stabilt store deler av sesongen, og selv om jeg mistet de to viktigste defensive spillerene på overgangsklasuler så klarte vi å ro i land en toppplassering. Føler dog det er ett godt stykke (som du ser på tabellen) opp til neste plass og de lagene som ligger over der. Alikevel får jeg mer og mer ut av det laget jeg har, men det blir vanskeligere å finne spillere som kommer inn og forsterker den gjengen jeg har. I konkurranse med andre på bosman markedet taper vi uansett fordi vi er mindre klubb, mindre anseelse og kan tilby veldig mye mindre i lønn.

Alikevel ser jeg framover med stor ivrighet på neste sesong, og Europacup igjen. 🙂

Økonomisk sett er det fantastisk å ligge i PL. Selv etter giantkjøpet jeg hadde, (dog solgt en del spillere) så etter bonusutbetaling etter sesongslutt er jeg 550 millioner i pluss.

Når den Europiske klubbrankingen ble annonsert har jeg hoppet opp 42 plasser, og er nå den 42 beste klubben i Europa! I tillegg spaserer vi oppover «riking»listen. Vi gikk fra 30 plass til 15 plass på riking listen.. Verdi: 2,03 mrd

 • Årets toppscorer:Toni Soler 16 mål

  Remie Street med flest kamper for meg denne sesongen. Hele 40 kamper og ett innhopp gjorde svensken.

 • Flest assist: Jaume 9 assist
 • Flest BB: Michele De Razza 4
 • Flest kamper: Remie Streete 40 (1) kamper
 • Best gjsnitt rating: Michele De Razza 7,42
 • Årets spiller blant fansen: Zoran Erdeljan

LANDSLAGSTRENER!

Dette var altså sesongen jeg ble landslagstrener i tillegg til klubbtrenerjobben. Jobben for Norge hadde vært ledig siden Norge ikke klarte å kvalifisere seg til EM. Jeg tok på meg jobben, og så får vi se hvordan det går 🙂 Har faktisk ALDRI ledet ett landslag siden Championshipmanager ble delt til Football manager. SPENNENDE!

BESTE 11ER

TIDENES 11ER

Kun 1 spiller ble funnet verdig opptak i Bath’s hall of fame: Tidenes 11er. Michael Fornasier ble tatt opp. Han har spilt 132 kamper og scoret 6 mål for Bath så langt.

…TO BE CONTINUED..