Dette er en forsettelse på artikkelen om Bath citys vei gjennom seriesystemet, og ett eventyr i footballmanager format..

Sesong 8 – Championship

En vanskelig sesong i møte der alle forventer nedrykk! Mediene spår meg til 23 plass (wow, ikke siste med andre ord!). Styret forventer at jeg minimum skal unngå nedrykk. Ellers forventer styret at jeg skal minimum nå 3dje runde i Facupen og andre runde i Carling cupen. Paint Thropy deltar jeg ikke på lengre, etter opprykket til Championship.

Pga utvidelsene på Twerton Park så får vi spille kampene på Ashton Gate i Bristol. Dette betyr potensielt høyere tilskuertall mens arbeidet på stadion pågår. Er vi skikkelig heldig trekker vi ett storlag i cupen og håver inn på bilettinntekter.

Jeg har egentlig ikke store forventinger til denne sesongen, men jeg skal plante beina godt midt på tabellen tenker jeg.

Før sesongen setter i gang, får jeg tilgang på å sende speidere til hele Europa. Dette betyr nok flere unge talenter inn, da markedet plutselig ble veldig stort.

Økonomisk sett må vi være i ganske gunstig område nå, med voksende fanskare og med fremdeles rimelig lave lønnskostnader. Forventer en lik økning økonomisk som de siste sesongene.

OVERGANGER

SPILLERE INN

SPILLERE UT

PRE SEASON
Som vanlig er taktikken flest mulig kamper for kling i kassen

FØRSTE HALVDEL

ANDRE HALVDEL

ETTER SESONGEN

TABELL

OPPSUMMERING

8 plass i Championship i første sesongen er jeg veldig fornøyd med. At vi også var oppe og snuste på playoffplass er heller ikke å forakte. Vi klarte å nå 6 runde av Facupen, som gav oss en enorm økonomisk boost. Vi nådde også Ligacupens 2 runde.

Når vi var ferdig med treningskampene etter serieslutt hadde vi bokført en balanse på 37,6 millioner kroner!!

Hentet Rudolf Austin på free transfer etter at kontrakten med Leeds gikk ut.

Jeg handlet litt for mange spillere, og gapte over litt for mye i første sesongen i Championship. Løste det ved å låne ut mange spillere, og det hele endte bra. Brukte kanskje litt for mye i lønn, men med noen salg havnet jeg under lønnstaket som styret hadde satt. Beste signeringene jeg hadde var Rudolp Austin som jeg hentet på free transfer. Ellers hentet jeg Andy Carrol på free transfer.

Det har vært stor utskiftning i stallen denne sesongen, og jeg bygger nå opp spillere som med tiden skal kunne ta nivået i Premier League den gangen vi rykker opp. Tror ikke klubben er klar på lenge, men frykter opprykket kommer før det. Er ikke mange i Premier League med stationkapasitet på 8000.

Styret offentliggjør så nyheten om at de skal bygges ny stadion, med 14,817 plasser og varmekabler! Dette kommer til å koste 177millioner som dekkes av: 33 mill salg av gamle stadion (Twerton), Lån 144mill. I tillegg har klubben skaffet seg en stadionsponoravtale verdt 11 millioner. Den nye arenaen er ferdig innen sesongstart om 2 år!! Litt lenge å vente spør du meg..

Venter med spenning på neste sesong, og regner med jeg klarer å lande noen signeringer når bosmanspillerene begynner å bevege på seg. 🙂

Årets spiller blandt fansen: Johan Hammer
Årets toppscorer: Alex Iwobi 31 mål
Årets beste gj.snitt rating: Johan Hammer 7,48
Flest kamper: Claude Gilbert (52)
Flest BB: Alex Iwobi (7)
Flest assist: Andrew Tutte (12)
2 plass for sesongens mål: Conor Coady

BESTE 11er:

Tidenes 11er:
To spillere ble denne sesongen funnet verdig en plass i tidenes Bath lag. Alex Iwobi og Edinho Junior.

…to be conitunued..