Dette er en forsettelse på artikkelen om Bath citys vei gjennom seriesystemet, og ett eventyr i footballmanager format..

SESONG 4 – Npower league 2

Vi innleder sesongen med den fantastiske nyheten om at Styret har bestemt at Bath city nå skal være en profesjonell klubb! En stor dag for alle i klubben som også viser den enorme framgangen klubben har hatt og hvilke steg vi kommer til å ta!

Var selvfølgelig VELDIG overasket over at forrige sesong gikk så bra som den gjorde, men desto kommer denne sesongen til å bli like vanskelige. Kontraktfornyelser til heltidskontrakter kommer til å koste og gjøre den økonomisk situasjonen noe utrygg. Heldigvis har de beste spillerne mine og alle ansatte allerede heltidskontrakter, noe jeg har passet på fra starten av.

Ellers så starter sesongen som vanlig med at halve staben takker for seg, som vanlig. Styret åpner for flere i staben, som gjør at jeg har mange ledige plasser. Inn som speider kommer nok en gang Claus Lundekvam, etter 1 års pause. Ellers kan jeg nå ansette keepertrener OG fysiske trener.

Ellers så begynner stallen å tømmes for spillere som har vært med hele veien, og Marc Canham, Chris Allen og Luke Cummings får ikke fornyete kontrakter.

Forventingene for sesongen er SVÆRT lave, og styret forventer at jeg unngår nedrykk. Mediene spår maks bunnplassering på 24 plass. Ellers forventer styret at jeg skal nå hvertfall 1 runde av facupen.

Hentet Kemar Roofe når kontrakten hans gikk ut..

OVERGANGER

Markedet finsiktes for spillere som går ut av kontrakt, og jeg henter Kemar Roofe (SP) og Durrell Berry (FH) fra henholdsvis WBA og Plymouth.I tillegg hentet jeg Bersant Celina (spiss) på free transfer, og i midten av mars hentet jeg tidligere Tottenham ungdomspiller Massimo Luongo.

PRE SEASON

Som forregående sesonger spiller jeg så mange treningskamper på bortebane som mulig for å sikre noen penger i kassen. Hver kamp gir meg 80,000-200,000 i kassen, så derfor det høye antallet.

SESONGEN

Før Jul

Etter Jul

..som gav denne tabellen:

OPPSUMMERING

En flott sesong der styret er henrykte og fra seg av begeistring over prestasjonene. Det endte med 11 plass på tabellen etter en litt dårlig avslutning. 10 runder før slutt var vi innom 7 plass, og fram til 2 siste serierunde lå vi bare 5 poeng bak kvalifiseringsplass. Men alt i alt en enorm prestasjon med tanke på at vi var spådd nord og ner. I tillegg ble det seier i Johnstone Paint Thropy cup for første gang i klubbens historie og vi kom til 4 runde i Facupen, hvor vi tapte mot Premier League laget WBA.

Økonomisk ble det en veldig bra sesong, selv om lønnsbudsjettet ble tidlig sprengt på oppdatering av kontrakter, samt ett par nysigneringer. Men fra å gå fra 2 millioner i pluss til 12 millioner i pluss når sesongen er over er jo en prestasjon! Mye takket være 4 runde kampen i Fa cupen som gav meg 1,1 million i tvinntekter samt 3,6 millioner i billett inntekter (som er ny rekord for klubben). Lønnsbudsjettet ble sprengt med signeringen av Massimo Loungo (12 tusen i uken), noe som brakte lønssbudsjettet ned på totalt 23000 i minus. Mye gode ledige bosmanspillere ute nå, så håper at styret oppjusterer lønnsbudsjettet for neste år.

  • Overgangs overskudd: 0 (kjøpt for 0, solgt for 0)
  • Kåret til Npower league 2s dårliges sponsoravtaler: Gjsnitt 950,000 Bath: 200,000
  • Årets spiller blandt fansen: William Ekong

Beste 11er:

Tidenes 11er:

  • 3 spiller ble funnet verdig til å ta plass blandt tidenes 11er. Ferrie Boddie, Scot Bennet og Johan Hammar.

..to be continued..