Jeg er en ganske enkel mann som er kanskje litt over gjennomsnittet interessert i fotball. Jeg ser stort sett bare fotball når jeg først ser på tv, men har allikevel investert i ett arsenal av tv-kanaler som hadde fått Hallgeir Kvadsheim til å grine seg i søvn.

Jeg har selvfølgelig Tv2 sport premium som jeg har hatt siden Tv2 overtok rettighetene. Jeg har Viasat Sport for å følge Champions League, samt tysk/spansk/italiensk og jeg har Eurosport kanalene for å følge norsk fotball. Jeg har vurdert strømmetjenesten Strive, men ikke kommet så langt enda (ble lansert 18 august)

Jeg er trener i barne og ungdomsfotball, spiller selv fotball og til tider dømmer jeg jammen meg fotball også. Jeg er aktiv i min lokale fotballklubb som også får min grasrotstøtte.

Jeg ser ikke på jakten på kjærligheten, Paradise Island eller Ex on the beach. Da leser jeg heller en god bok. Eller ser en tysk ligakamp fra nivå 3 fordi det er det eneste de sender denne kvelden.

KALD, VÅT OG BRENT

Tirsdag 18 september hadde jeg kommet hjem fra kamp med en av lagene jeg er trener for. Gjennomvåt etter striregn og så kald at jeg brente meg når jeg gikk i dusjen (ja, du kjenner følelsen). Som Tottenhamsupporter fikk kvelden en real nedtur når jeg fikk med seg siste 20 minuttene av Inter – Tottenham – kveldens humør var satt.

De som sier at menn ikke viser følelser har ikke vært på fotballkamp..

Men det fantes en opptur. Ett lys i tunnelen. En presang etter smerten. En dessert etter du har lidd deg gjennom bestemors iskalde og tyggis-aktige fiskemiddag som du mistenker er rester fra middagen du fikk servert året før. Godbiten PSG – Liverpool.

Kanskje de to mest kommersielle lagene om dagen, men en angrepsrekke som er dyrere enn mange lands forsvarsbudsjett. Kald, brent, sur og muggen etter at Tottenham roter bort en ledelse på overtid og i tillegg klarer å tape, setter jeg meg til rette i sofaen med teppe over meg for å nyte en fotballkamp uten at jeg trenger å bekymre meg for resultatet.

Helt uten bekymringer faktisk. To lag som skal angripe, og hvem som vinner er likegyldig for meg, bare det scores masse mål. Her er jeg nøytral tilskuer som håper på masse; At det blir 5-5, at Neymar endelig ruller hele veien ut av stadion, at Salah danser som en ballerina og scorer, at Mbappe skal fortsette formen fra fotballVM og at Firminho skal spille med sjørøverlapp over øyet.

GIKK I SVART

Da gikk det i svart hos meg. For Tv2 hadde bestemt seg for å flytte showet til en ny kanal. Som min leverandør, Altibox, og flere andre leverandører ikke hadde fått distribusjonsavtale for. For Tv2 sikret seg rettigheter til å vise noen Champions League kamper før sesongen, noe som resulterte i denne absurde situasjonen.

Her betaler jeg altså i dyre dommer for 3 forskjellige fotballpakker for å få med meg akkurat slike kamper og så flytter de altså denne godbiten av en kamp uten å sikre at alle kan vise denne. Ikke noe dobbeltdekning i denne overgangen, nei! All or nothing. Enten har du Canal Digital, eller så får du ikke se kampen.. At du betaler 449 kroner i mnd for Tv2 sport premium betyr ikke noe lengre denne dagen, de har nemlig bestemt seg for at det innholdet skal de melke mer penger for. Ikke noe frist, noe overgang, bare brutalt kuttet av.

TV2 Sumo

På det aller kaldeste, der de mørke tankene ville ha skremt en beinhard satanist, kom solen og døren litt på gløtt igjen.

Så kom det ett lite lys i tunnelen og jeg kjente varmen bre seg litt i kroppen igjen. På det aller kaldeste, der de mørke tankene ville ha skremt en beinhard satanist, kom solen og døren litt på gløtt igjen. Min kone har Tv2 sumo. Jeg leser fort gjennom meldingen fra Tv2. Du kan også se kampen på Tv2 sumo.

FÅKK DEG TV2!

Det var då det sprakk for meg. For min kone har bare investert i Tv2 Sumo, ikke PREMIUM pakken til sumo, så da får jeg ikke tilgangen. Men du kan oppgradere pakken din… Til ett TV2 sumo som har stått stille flere Premier League runder på rad.

ALTERNATIVET – IP TV

For 140 kroner i måneden kan du altså få 10,000 kanaler fra hele verden over, inkludert mange dedikerte fotballkanaler. Tv-rettighetene selges til hvert land, og du kan garantert finne den kampen du ønsker å se blant disse kanalene. Til og med de kl. 16 kampene som TV2 ikke får lov å sende pga reguleringer fra England kan du se.

Bildene får du inn i krystallklar variant, enten på pc, mobil eller på smartTv. Evt kan du få de opp på tv via laptop eller PlayStation. Bilder som slår Tv2 Sumo rett ned i støvlene.

Så da kan du velge mellom å betale totalt 140 kroner måneden eller to millioner i uken.. 

Hvorfor er JEG skurken hvis jeg vurderer dette?

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!