Chelsea står ikke høyt i kurs hos Ferdinand familien..

Lørdag er det nok en gang duket for Chelsea vs Qpr. John Terry mot Anton Ferdinand. Hvit mot svart. Rasisme mot ikke rasisme. Klubbene har nå I følge The daily mail I samtaler om hva de skal gjøre med håndhilsingen før kampen.

Saken gjelder selvfølgelig rasismepåstandene fra Anton Ferdinand mot John Terry forrige sesong. Terry ble nylig frikjent i retten, men FA har åpnet ny sak mot Terry.

Første møtet dem i mellom, ble håndhilsingen droppet for å ikke skape mer oppstyr spillerne i mellom.  Nå diskuterer det altså det samme, 1 sesong etter. Selv om stemningen er spent, ønsker ikke det engelske fotballforbundet å droppe den tradisjonelle seansen, og forbundet skal heller ikke være en del av samtalene som pågår mellom klubbene.

For øvrig er det ikke bare John Terry som forventes å få ett klamt håndtrykk. Anton Ferdinand er også sinna på Ashley Cole som vitnet for Terry. I tillegg har storbror Rio Ferdinand akkurat fått en dom på seg for twitterkommentar mot Ashley Cole.

Så da er spørsmålet jeg stiller, om det er greit å droppe den tradisjonelle håndhilsingen før kampen, som er en del av fair play forestillingen, 1 år etter hendelsen. Forsvarer gjerne at man droppet det i den påfølgende kampen, da støyen stod som verst. Skal man droppe det også neste sesong? Hvorfor droppes det for noe og ikke alle? (tenker da på Suarez mot Evra saken). Er det kun rasisme det er lov å droppe håndhilsingen på? Kanskje man bør droppe håndhilsingen i rivaloppgjør?

Bør ikke spillerene det gjelder bite tennene sammen og gjøre det som er ubehagelig i det ene sekundet det gjelder? De er trossalt profesjonelle, høyt betalte fotballspillere. Bør ikke fair play budskapet som håndhilsingen symboliserer være sterkere enn konflikt to spillere i mellom som skjedde forrige sesong?

La meg legge til at jeg ikke på noen måte forsvarer rasisme, men en dom er falt (selv om FA har åpnet sak på ny), og dette hører forrige sesong til.. ny sesong, nye ark!