Er det en ting fotballsupportere setter pris på, så er det når favorittlaget eller dets spillere setter en eller annen form for rekord.

liverpool-winners-soccer-football-sports-fc-steven-gerrard-hq-866636

Rekorder kan være både av positiv og negativ forstand, og i verdens eldste fotballturnering er det naturlig at det finnes rekorder av diverse slag.

Du kan lese hele listen hos nettavisen (se lenke under)

– I 1931 ble West Bromwich Albion det første laget som vant FA Cupen og rykket opp i en og samme sesong. I finalen slo de Birmingham City 2-1.

– Wigan Athletic ble det første laget som vant FA Cupen og rykket ned i en og samme sesong i 2013. De slo Manchester City 1-0 i finalen, og rykket ned fra Premier League tre dager senere etter å ha tapt 1-4 for Arsenal.

– Året før skjedde ble finalen for første gang sendt på TV. Preston og Huddersfield kom til finalen, men selv etter 29 minutter med ekstratid stod det fremdeles 0-0. Da utbrøt BBCs kommentator, Thomas Woodrooffe: «Hvis noen scorer nå, skal jeg spise hatten min». Sekunder senere fikk Preston straffe, som George Mutch satte i mål. Woodrooffe gjorde som han hadde lovet.

– I 1961 ble Tottenham det første laget som vant både FA Cupen og ligaen, bedre kjent som The Double. De forsvarte også FA Cup-trofeet året etter.

– I 1997 ble Ruud Gullit den første utenlandske manageren som vant FA Cupen da hans Chelsea slo Middlesbrough 2-0. I den samme kampen scoret Roberto Di Matteo den som var tidenes raskeste mål i en finale på Wembley. Han satte ballen i mål 42 sekunder etter at kampen kom i gang. Nå er det Louis Saha som har den rekorden da han scoret etter 25 sekunder for Everton mot Chelsea i 2009.

– Da Sunderland slo Leeds United i finalen i 1973, var det den eneste gangen at det ble brukt en oransje ball i finalen. Sunderland ble i samme slengen det første laget, som ikke spilte i Englands øverste divisjon, til å vinne FA Cupen siden West Brom gjorde det i 1931.

– Cardiff er det eneste ikke-engelske laget som har vunnet FA Cupen. Det klarte de i 1927 da de slo Arsenal.

– Stan Mortensen er den eneste som har scoret hat trick i en finale på Wembley. Det gjorde han da hans Blackpool snudde 1-3 og vant 4-3 mot Bolton i 1953. Dette var også den første finalen at dronningen var på plass.

– Da Chelsea vant FA Cupen i 2012, ble Ashley Cole den spilleren som hadde vunnet turneringen flest ganger (syv ganger), Didier Drogba ble den første til å score i fire FA Cup-finaler og John Terry ble den første spilleren til å lede samme lag som kaptein til fire FA Cup-triumfer.

Nb! Denne er hentet fra Nettavisen. Lenke: http://www.tv2.no/2014/01/26/sport/fotball/premier-league/championship/5251515#.UuUDBvuUm70