Det går mot helg og en ny runde i FA-cupen. 16 lag skal bli til 8 og vi har mye god fotball i vente i den mest prestisjefylte engelske cupen.

Fotballfesten starter allerede i kveld, fredag 16. februar klokken 20:45 når Leicester tar i mot Sheffield United hjemme på King Power Stadium. Like etter, klokken 21:00 tar Chelsea i mot nynedrykkede Hull City. Dette er to kampen hvor vi kan forvente mye bra fotball. På statistikkens side står Leicester og Chelsea som favoritter, men i FA-cupen kan alt skje og det er her de mindre lagene fra lavere divisjoner virkelig får skinne. Vi har sett flere overraskende resultater gjennom tidene og i år blir nok ingen unntak. Så om Premier League lagene klarer og holde på plassene sine inn i den neste runden gjenstår og se, men en ting som er sikkert, er at lag som Sheffield United og Hull City kommer til å jobbe 120% for å virkelig gi de store lagene en kamp om kvartfinaleplassene i FA-cupen.

På lørdag braker det løs allerede klokken 13:30 med Sheffield Wednesday mot Swansea. Swansea er inne i en god periode for tiden og må virkelig bevise at denne sesongen ikke har vært en flopp ettersom de ligger på en foreløpig 16. plass i Premier League. Klokken 16:00 tar nyopprykkede Brighton i mot Coventry, samtidig møter Southampton West Bromwich borte på The Hawthorns. Brighton, West Bromwich og Southampton sitter alle i same båt som Swansea hvor de ikke har en spesielt sterk sesong i Premier League, men kan virkelig vise seg frem her i FA-cupen. Lørdagen avsluttes med Huddersfield – Manchester United klokken 18:30, dette er en kamp som José Mourinho og Manchester United trenger å vinne. Etter et oppsiktsvekkende tap for Newcastle i Premier League søker ”The Red Devils” revansj mot Huddersfield på bortebane, noe de ikke har gode minner fra før. Sist gang disse to lagene møttes på John Smith’s Stadium tapte Manchester 2-1 og var Uniteds første tap i Premier League sesongen 17/18, etter å ha vært ubeseiret i åtte kamper.

Den femte runden avsluttes med Rochdale-Tottenham klokken 17:00 på søndag, og Wigan-Manchester City 20:55 på mandag. Denne runden vil være avgjørende for mange av de store klubbene i Premier League. Ettersom Manchester City holder et stramt grep om ligatrofeet kan dette være den beste sjansen for toppklubbene å ta med et trofé hjem.

Alle kampene vises på Viasat sine plattformer, samt Viasat 4.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!