Europamesterskapet i fotball har 60-års jubileum i sommer, og i den anledning arrangeres EM i tolv forskjellige byer i tolv forskjellige land.

De mange spillestedene betyr samtidig at de fleste europeere, uavhengig av om deres land er kvalifisert til mesterskapet eller ei, kan oppleve EM-fotball uten å måtte bruke en formue og en hel ferie på opplevelsen. 

For oss nordmenn vil den nærmeste arenaen være Parken i København, hvor Danmark, Belgia, Finland og Russland spiller. Skulle Norge klare å kvalifisere seg til EM gjennom Nations League-playoff i mars og april, kommer vi til å spille våre innledende kamper på Wembley i London.

Kilde: Pixabay 

Norge møter Serbia på Ullevaal i playoff-semifinalen, et oppgjør hvor bookmakerne har vanskelig for å bestemme hvem som er favoritt. Er du tilhenger av fotball odds får du nemlig 1,90 ganger pengene på begge lagene i det oppgjøret hos bet365. Likevel er Serbia svak favoritt til å få EM-plassen fra Norges «Path C» med odds 2,30. Norge står i odds 2,87.

København og London er altså to av i alt tolv vertsbyer. Vi er rimelig sikre på at du, så lenge du ikke er UEFA-ansatt eller blant landets største fotball-nerder, ikke kan resten av spillestedene på rams. Derfor hjelper vi deg litt på vei, og nedenfor kan du se hvor på kontinentet det skal spilles EM-fotball fra 12. juni til 12. juli 2020. Det kan jo være at du har lyst til å ta en lengre (fotball)ferie.

I Roma og på Stadio Olimpico spilles blant annet åpningskampen mellom Italia og Tyrkia den 12. juni.

Olympiastadion i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, legger gress til kamper i gruppe A. Arenaen ble blant annet brukt under fjorårets finale i Europa League.

Krestovsky stadion i St. Petersburg er Russlands hjemmebane (gruppe B) i to kamper under EURO 2020. Arenaen er normalt hjemmebanen til FK Zenit St. Petersburg.

I Amsterdam og på Johan Cruyff Arena kommer det til å spilles kamper i gruppe C, Nederlands gruppe, og en 16-delsfinale. Det betyr full oransje folkefest i Amsterdams gater, en by som også besøkes flittig av nordmenn. Også når det ikke handler om fotball.

Romania har fremdeles mulighet til å kvalifisere seg til EM, men uansett kommer Bucuresti og Arena Nationala til å presentere Romania på best mulig vis under mesterskapet.

Vertskap for gruppe D, i tillegg til London, blir Glasgow og Hampden Park i Skottland. Hampden Park tar nesten 52 000 tilskuere.

Gruppe E avvikles blant annet på San Mamés i Bilbao. San Mamés er en helt nybygget arena (samme navn som baskiske Atletics tidligere hjemmebane) blir forhåpentligvis like støyende og energisk som sin forgjenger.

Også på Aviva Stadium i den irske hovedstaden, Dublin, skal det spilles kamper i gruppe E samt én 16-delsfinale.

Allianz Arena i München skal naturligvis også legge gress til EM-kamper i sommer. Arenaen, som kommer til å gå under navnet Football Arena Munich under EM, er en av Europas flotteste og mest moderne.

Sammen med München kommer Budapest til å være vertsby for lagene i gruppe F. Puskas Arena ble åpnet i fjor og har fått navn etter Ungarns største fotballspiller gjennom tidene, Ferenc Puskas.

Vi gleder oss fenomenalt mye til sommeren, og hvis ferien ikke legges til én av vertsbyene så kan det ligge an til farlig mange timer på sofaen. Det er bare å krysse fingre for regnvær frem til midten av juli.

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!