Leicester har vært gjennom noen turbulente år, både i negativ og positiv forstand. Høyest av alt står det svært overraskende seriegullet i 2015/16 sesongen. To sesonger senere ligger de i bunnen av Premier League med nok en manager sparket. Var oppturen starten på nedturen?

Claudio Ranieri tok Leicester til ett svært overraskende seriegull i Premier League i 2015/16 sesongen, noe som bookiene hadde satt en odds på 1:5000 på (5000 ganger innsatsen). Leicester var høytflygende og slo selv de aller beste lagene. Så begynte nedturen..

For sesongen etter var det Champions League spill i tillegg, og laget som hadde gruset gjennom kampprogrammet i over ett år, møtte plutselig motgang. Casino Games Online. Ikke nok til at de røk ut av Champions League gruppespillet, men nok til at eierne mente at Ranieris tid var over i klubben. Den flinke og karismatiske treneren, som bare måneder før hadde blitt kåret til årets manager i verden av FIFA, hadde plutselig ikke tillit nok til å snu skuten.

Dermed var det duket for assistenten Craig Shakespear sin tur, og det hele endte med 12 plass i Premier League, som realistisk sett var veldig bra for ett Leicester lag som består av mange spillere som er vrakgods fra andre klubber (Huth, Morgan osv).  

Men nedturen stoppet ikke der. For onsdag begynte ryktene å spre seg om at også Craig Shakespear hadde fått fyken av Leicester-eierne etter bare 1 seier på 8 første seriekampene i Premier League. Torsdag ble dette bekreftet av Leicester. Dermed er han andre Premier League manager som får sparken denne sesongen.

I 2002 ble Leicester satt under administrasjon pga dårlig økonomi. Sesongen 2003/04 rykket Leicester ned fra Premier League, etter noen år som heislag mellom divisjonene. Video Slots. Det skulle bli en mørk og dyster tid for de blå revene, som endte på 3 nivå (League one). Men de kjempet seg tilbake og i sesongen 2014/15 ble deres første på øverste nivå igjen.

En flott vårsesong under Nigel Peason – som måtte gå for å vike plass til Ranieri. Ranieri tok over ett lag i flyt og kjørte gjennom sesongen 2015/16 som ingen ville trodd det i etterkant. Det endte med seriegull, året spiller, årets manager i verden osv.

Hva gjør så Leicester? De mister selvfølgelig en viktig brikke i sitt lag når Kante går til Chelsea, men de klarer ellers å holde på stammen i laget – de holder unna kjøperene! Neste sesong blir tøff med flere kamper og motstandere som er mer observant på den kontringssterke taktikken. Football Slots. Men så blir Leicester utålmodig. De innbiller seg at sesongen før ikke var å hente maks ut av en spillerstall, og at lag som pumper millioner inn i spillerstallen hvert år ikke skal være sterke enn dem. Dermed får Ranieri sparken.

Så da er spørsmålet jeg sitter igjen med, om oppturen egentlig var starten på nedturen for Leicester. For etter å ha rykket opp 3 nivå i det engelske ligasystemet, ble de utålmodig etter å etablere seg i topp 4 med pengesterke lag som Chelsea, Manchester City og Manchester United. Lærte de ikke noe av årene fra 2000 – 2016 egentlig?

Nå ligger Leicester 3dje sist på tabellen i Premier League, uten manager og med ett spill som ikke noen andre managere i Premier League frykter.. Får vi se Leicester i Championsship neste sesong?

1 COMMENT

Hva synes du? Vi setter pris på DIN mening!