Ben Johnson innrømmet doping til slutt

Idrettshistorien er smekkfull av mer eller mindre elendige dopingunnskyldninger.Her får du noen av dem..

  • Da toppsyklisten Tyler Hamilton testet positivt for bloddoping i 2004, bedyret han sin uskyld og hevdet at han måtte ha fått det ekstra blodet fra tvillingbroren som døde i morens mage.
  • Da sprinteren Justin Gatlin testet positivt for testosteron, insisterte løperens trener på at en hevngjerrig massør hadde fuktet en svamp og gnikket testosteronkrem på beina til amerikaneren.
  • En annen sprinter, kanadiske Ben Johnson, valgte å skylde på en lite vennlig ginseng- og energidrink da han testet positivt for anabole steroider etter sin vanvittige 100 meter i 1988. De vanvittige verdiene i blodet måtte skyldes at han drakk drinken rett før han skulle løpe.
  • Tennisspilleren Petr Korda «dro en Contador» da han testet positivt for bruk av nandrolon under Australian Open i 1998. I likhet med den spanske syklisten, hevdet spilleren at et for stort inntak av feil mat hadde gitt utslag i prøvene. I Kordas tilfelle; for mye feit kalv. Tennisforbundet kjørte tester og mente å vite at han måtte ha spist 40 kalvesteiker om dagen i 20 år for å oppnå verdiene hun avla.
  • Oppstyret rundt den legendariske høydehopperen Javier Sotamayors dopingavsløring i 1999 var også god underholdning, men av mer politisk art. På direktesendt TV hevdet en sint Fidel Castro at den positive testen var et resultat av «en krig mot Cuba – en krig ført av den velkjente cubansk-amerikanske mafiaen».
  • Likevel tar nok franske Fatima Yvelain prisen for sin nylige avlagte forklaring på hvorfor hun i juni i år testet positivt for EPO-bruk etter et halvmaraton i byen Perpignan. Da resultatene var klare, forlangte nemlig 43 år gamle Yvelain å bli trodd på at kraftig regnvær hadde gitt utslag på prøven. Regnet, hevdet Yvelain, var så kraftig at det forurensete vannet hadde skvettet opp i shortsen og inn i underlivet (!) hennes.

 

Denne teksten er ett utdrag av denne: http://www.cbc.ca/sports/indepth/10-doping-excuses.html